Video – Onverzekerde woning geheel afgebrand in Suriname

brand Suriname

Suriname ~ Woning Wayamboweg geheel afgebrand. De brandweer van post Jarikaba te Suriname kreeg op zaterdag 1 december omstreeks 14.59 uur een melding van een woningbrand aan de Wayamboweg.

[quads id=1]

Brandweer Suriname

Volgens brandweervoorlichter Anthony Grootfaam trof de brandweer bij aankomst omstreeks 15.10 uur een woning aan die reeds was afgebrand. Bij deze ging het om een laagbouwwoning die uit hout en gedeeltelijk uit zinkplaten was opgetrokken. Het huis had een oppervlakte van 6 bij 8 meters en werd bewoond door één persoon.

[quads id=1]

Eigenaar was niet thuis

Ten tijde van de brand was de eigenaar van de woning niet thuis. Toen hij thuis kwam, stond het huis in lichterlaaie. Uit het onderzoek blijkt dat de brand door omstanders werd ontdekt, die terstond contact opnamen met de brandweer. Grootfaam zegt dat de brandweer het vuur binnen 15 minuten onder controle had.

Niet verzekerd

De woning was niet verzekerd tegen brand, maar was wel aangesloten op het elektriciteitsnet. De oorzaak is vooralsnog onbekend. Het onderzoek is in handen van politie Jarikaba.

Kijk hier naar korte video’s van brand aan de Wajomoweg:

[quads id=1]


Geschreven door Saskia Bandhan
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.