Leerlingen op school in Suriname worden lastiggevallen door geest van overleden man

school Suriname

Suriname ~ Leerlingen van de mulo school te Paranam in Suriname zijn onlangs herhaaldelijk belaagd door een onrustige ziel die in de omgeving van de school rondwaart.

[quads id=1]

School Suriname

Dit wordt afzonderlijk bevestigd door schooldirecteur Jane Dipokromo en geestelijke begeleider Leendert Pocorni die de afgelopen jaren bij meerdere van soortgelijke gevallen op verschillende scholen in het land hulp heeft geboden. Het zou gaan om de ziel van een man die op onnatuurlijke wijze is overleden.

[quads id=1]

De gevallen hebben zich in de tweede helft van oktober voorgedaan. Jongens en meisjes van verschillende leeftijden en klassen werden slachtoffer. De in totaal vijf incidenten hebben zich op verschillende momenten voorgedaan bij eerste-, tweede- en vierdeklassers.

Meerdere slachtoffers

Omdat de aanvallen aanhielden wendde de schoolleiding zich tot het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C). Het departement verwees haar voor hulp naar Pocorni en zijn team.

[quads id=1]

“We moesten naar een oplossing zoeken. We hebben de afdeling Begeleiding gevraagd en die heeft ons verwezen naar Leendert Pocorni. Ik heb niet op eigen houtje m’n beslissing genomen”, zegt Dipokromo. Pocorni legt uit dat tijdens sessies met de slachtoffers naar voren is gekomen dat de ziel van een man die een aantal jaren geleden in het aangrenzende bos is verongelukt nog steeds geen rust heeft gevonden en zich in de kinderen manifesteerde.

school Suriname
Voorbeeld foto geest

[quads id=1]

Geest zonder rust

De man is om het leven gekomen nadat hij geraakt werd door een vallende boom toen hij en collega’s in het bos bezig waren bomen om te hakken. “Die ziel is zich er nog niet van bewust dat die dood is en moet overgaan naar het licht, omdat het leven op een heel abrupte manier is geëindigd”, verklaart Pocorni.

Omgevallen boom

De directeur constateert dat de situatie op de school nu rustig is. “Er is verandering te merken. Het is rustiger geworden, maar we moeten blijven opletten.” Sommige kinderen zijn “nog angstig” en durven thuis niet alleen te slapen. Een aantal jaren geleden had zich ook een belagingsincident voorgedaan op de school.

[quads id=1]

Geen samenwerking

Intussen heeft de directeur van Onderwijs, Natasia Bennanon, een brief gestuurd naar Dipokromo met de mededeling dat er geen beroep meer gedaan moet worden op Pocorni, omdat het ministerie geen samenwerking met hem heeft. Evenwel is enkele jaren geleden een raadsvoorstel van het ministerie door de Raad van Ministers goedgekeurd om formeel een samenwerking met Pocorni en zijn team van begeleiders aan te gaan.

Wat nu?

Toenmalig minister Robert Peneux heeft geen uitvoering gegeven aan voornoemd raadsvoorstel. Ook de huidige minister heeft de overeenkomst niet getekend. De Ware Tijd heeft over de incidenten op voornoemde school en hoe deze worden aangepakt vragen voorgelegd aan de leiding van het ministerie, maar zowel minister Lilian Ferrier als directeur Bennanon heeft niet gereageerd.

[quads id=1]

Pocorni legt uit dat de overheid belagingsincidenten op scholen kan minimaliseren door leerlingen en leerkrachten een schone omgeving te geven.

Vuile toiletten

Hij merkt op dat op veel scholen toiletten onhygiënisch zijn en open blijven. Dat zijn plekken waar “entiteiten” zich ophouden. “De toiletgroepen op veel scholen zijn vies en vuil en daar huizen de entiteiten. Ini a tingi den e tan.” Ook staan sommige scholen in een bosrijke omgeving. “De school te Paranam staat eigenlijk midden in het bos”, aldus Pocorni.

Geschreven door Ivan Cairo
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.