Binnengekomen nieuws: Directeur Parmessar ontheven bij EBS ~ Suriname

ebs Suriname

Suriname ~ Rabin Parmessar, de vrijdag uit zijn functie ontheven directeur bij de EBS. PARAMARIBO – Rabin Parmessar wordt vrijdagavond ontheven als directeur bij de Energiebedrijven Suriname (EBS). Dat gebeurt tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders.

[quads id=1]

EBS Suriname

Een goed ingevoerde bron zegt tegen de Ware Tijd, dat het voorstel om de man te ontheffen al bij de vergadering is gedropt. Parmessar is intussen op de hoogte gesteld dat hij zal worden vervangen.

Hij werd in januari 2016 aangesteld als directeur, nadat hij zijn zetel in De Nationale Assemblee had opgegeven. Vernomen wordt dat het traject dat de regering met hem had uitgezet al is afgewerkt. Het vervolgtraject zal door iemand anders worden voortgezet. Wie in Parmessars plaats komt is nog onduidelijk.

[quads id=1]

In maart 2017 kwam Parmessar in aanvaring met de Raad van Commissarissen bij de EBS met als gevolg dat hij werd geschorst door de RvC. Daags daarna draaide president Desi Bouterse de schrsing terug, omdat de Raad de regering niet vooraf had geïnformeerd over haar besluit. Toenmalig president-commissaris Patrick Peneux en de overige rvc-leden stelden toen hun functies ter beschikking. De raad werd daarna door de regering vervangen.

[quads id=1]

Geschreven door Ivan Cairo
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.