Anoniem ~ Ik ben Suriname echt zat. Ik wil weg. Niet op vakantie maar voorgoed

vakantie Suriname

Suriname ~ Dag allemaal. Ik ben heel erg boos. Teleurgesteld en verdrietig.  Ik ben Janet. Ik woon in Suriname. Ik ben een vrouw van 46 jaar. Ik heb 1 grote zoon van 26 jaar. Met behulp van zijn vader woont hij al 14 jaar in Amsterdam. Ze hebben het heel goed daar. Hij houdt van zijn stiefmoeder. Inmiddels hebben ze meer kinderen en vormen een echt gezin.

[quads id=1]

Verhuisd van Suriname naar Amsterdam

Ik ben niet jaloers. Ik ben blij maar soms steekt het mij wel. Niet omdat ik nog graag met mijn ex wilde zijn maar omdat mijn eigen leven hier helemaal niet loopt.  Ik doe zo mijn best. Ik had een eigen kledingzaak. Door omstandigheden moest ik het opdoeken. Toen probeerde ik weer iets en niets werkt. Mijn ex heeft me jaren geleden aangeboden om naar Nederland te verhuizen. Ik heb toen geweigerd. Ik was een zelfstandige vrouw. Ik kon makkelijk voor mezelf zorgen. En wie wilde toen nog naar Nederland? Ik had het goed. Plus. Ik had iedereen hier. Mijn moeder en mijn zussen. Ik zorg ook voor ze. Ik doe heel veel voor mijn familie. Met liefde hoor.

[quads id=1]

Met liefde

Maar ook dat kan ik niet meer optimaal doen. Ik heb mijn huis verkocht en woon kleiner nu. Ik ben langzaam aan mijn laatste geld aan het opeten. Is echt zonde. Ik was iemand. Ik ging uit, lekker stappen met vriendinnen en reizen. Nu kan ik bijna niets meer. Alleen de tickets die ik van mijn zoon (zijn vader) krijg om hem op te zoeken. Daar geniet ik van. Zodoende reis ik nog steeds. Ik wil mijn eigen geld niet verspillen aan reizen. want ik weet niet hoelang ik nog op deze manier ga moeten leven zonder inkomen. Daarom ben ik heel zuinig geworden.

Zuinig geworden

Ik kom net weer terug in Suriname na mijn vakantie in Nederland. Ik had iemand een brik gegeven om in mijn huis te blijven. Ik kom terug en mijn huis is een puinhoop. Ik was 2 maanden weg. Die mensen hebben het helemaal vernietigd. Ik ben net stroom en telefoon gaan betalen. Ik ben me rot geschrokken. Een hele hoge rekening moest ik betalen.

[quads id=1]

Vanmiddag heb ik voor het eerst een bus genomen naar mijn moeder. Ik wil niet neer praten hoor op mensen die de bus pakken. Maar ik moet nu echt zuinig beginnen te doen. Ik zeg jullie. Ik heb gehuild in de bus. Ik voelde me ongemakkelijk en ik schaamde me. Ik heb het gevoel dat ik heel laag ben gevallen.

Ik schaamde me

Ik had een vriend hoor. Jarenlang. Frits heet hij. Ik ontmoette hem toen ik het goed had en in een groot huis woonde. Ik had niet door dat ik hem eigenlijk verzorgde. Toen ik verhuisde is hij apart gaan leven en nu zien we elkaar misschien 1 keer per week. Ik noem hem mijn vriend niet meer. Als ik hem bel om me ergens te brengen is hij er niet. Terwijl ik zoveel voor hem heb gedaan.

Vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Essence

Mijn moeder heeft me altijd gewaarschuwd hiervoor. “Ga naar Nederland Janet. Ga”. ze zei me zelfs dat ik der maar moest laten halen als het goed met me ging daar. Maar ik wilde hier blijven. Ook omdat ik met Frits was. Ik heb zo een spijt. Ik ben ondernemend. Ik zou het redden in Nederland. Met behulp van mijn ex. Ik heb ook een goede vriend daar. Ze zouden me helpen. Nu is het te laat.

Ik heb spijt

Ik heb spijt van de beslissingen die ik heb genomen. En nu wil ik weg. Maar hoe? Mijn ex heeft nu andere dingen aan zijn hoofd. Mijn zoon is nog aan het studeren. Hij werkt wel en woont op een kamer maar hij gaat nu niets voor me kunnen doen. Ik heb het al met hem besproken. Ik heb nog een beetje geld over. Ik moet gewoon nu weg gaan. Maar hoe?

[quads id=1]

Ik kan niet meer hier blijven. Ik ben zo teleurgesteld in Suriname. In het leven hier . Maar ook in de mensen. Ik heb zoveel gedaan voor een ieder. Maar wie is er nu voor mij hier? Ik ben toen ik terugkwam uit Nederland een maand lang in huis geweest. De eerste dag was het hier vol met familie. Ik had natuurlijk allemaal lekkers meegenomen. Maar daarna ben ik ziek geworden. Ik heb de dagen geteld. 27 dagen heb ik niemand gezien. Mijn moeder belde wel. Ik neem haar niets kwalijk maar niet eens 1 van mijn zussen. Die ik altijd help. Niemand heeft een bordje soep voor me gebracht. Mijn buurmeisje heeft me geholpen. met haar moeder. Ze deden boodschappen voor me en kookte. Als ik hun niet had was ik dood. Natuurlijk niet echt maar ik heb wel na kunnen denken.

[quads id=1]

Geen bordje soep

Ik heb mijn leven opgegeven voor mensen die niet zoveel van mij houden als ik van hun. Mijn zoon heb ik laten gaan voor een beter leven. En ik dan? Ik hield van Frits maar hij niet zoveel van mij. Waar is hij nu? Misschien heeft hij zelfs al een ander dan weet ik het niet. Iemand anders die hem sponsort.

Dan de economische situatie. Daar wil ik niet teveel over praten. Maar dat maakt me nog verdrietiger. En bozer. Daarom mensen. Ik wil weg. Ik moet weg. En ik ga mijn best doen om te gaan. Ik hoop dat ik snel weer naar Nederland kan gaan. sowieso juli. Ik ga dan voorgoed afscheid nemen van Suriname want mijn land heeft me teleurgesteld. Mijn mensen hebben me teleurgesteld. Ik wil weg.

Vrienden blijven weg

[quads id=1]

Ik heb dit geschreven omdat ik mijn hart wilde luchten want niemand begrijpt me hier. Ik zit thuis. Heb geen werk en geen collega’s. Ik eet mijn pensioen. Vriendinnen blijven weg als je geen geld meer hebt. Ze blijven weg als je geen biggie ting osso en auto meer hebt. Daarom ga ik nu weg. Ik heb het besloten. Ik wil weg.

Zijn er mensen die zich ook zo voelen als mij? Of kan het zijn dat het aan mij ligt? Ik wil echt niet zo negatief zijn en alleen maar klagen hoor. Maar op dit moment voel ik me wel zo. Mijn zoon is mijn enige lichtpunt in het leven dus bij hem wil ik zijn en ik ga daar mijn best voor doen. Het moet me gewoon lukken. Ik wil echt niet meer hier zijn FamilieNieuws.

Groetjes Janet H.

Gerelateerde verhalen:

De geest van zijn ex ligt tussen ons in bed (spookverhaal)

Anoniem – Mijn man wil perse naar België verhuizen maar ik twijfel

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig