Man ontvoerd en op brute wijze intiem misbruikt door 3 vrouwen ~ Paramaribo

criminelen Paramaribo

Paramaribo ~ Twaalf maanden cel voor mishandeling en ontvoering. Romeo P. bleef woensdag weg terwijl hij zich zou moeten verantwoorden voor kantonrechter Robert Praag.

Mishandeling in Paramaribo

Hij wordt gerechtelijk vervolgd voor zware mishandeling en het ontvoeren van een man eerder dit jaar. De rechter legde de verdachte – net zoals officier van justitie Roline Gravenbeek had geëist – een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan negen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Romeo P. is veroordeeld omdat hij op 27 april met anderen, die spoorloos zijn, een man heeft ontvoerd vanuit de Steenbakkerijstraat in de omgeving van de Times Mall in Paramaribo. Het slachtoffer werd naar een afgelegen plek gereden, waar de daders met hem in een andere auto stapten en hem naar Ephraïmzegen brachten.

Naar een afgelegen plaats

In dat ressort werd hij mishandeld en vastgebonden en op brute wijze intiem misbruikt door drie vrouwen. Als gevolg van de intieme handelingen hield hij zwellingen en inwendige bloedingen op aan zijn lid. Volgens een medisch specialist zijn sommige letsels op het lichaam van het slachtoffer niet te genezen. Hij is volgens de openbaar aanklager verwezen naar een plastisch chirurg voor een dringende ingreep.

Inwendige bloedingen

Gravenbeek: “De daders probeerden zijn lid af te snijden, maar hij kon het voorkomen. Hij verzette zich en werd zelfs met de dood bedreigd. Dit is heel erg.”

Het slachtoffer werd na de mishandeling gebonden aan handen en voeten in een trens gegooid, maar kon van de verdrinkingsdood worden gered door een voorbijganger. Een getuige verklaarde bij de politie dat Romeo P. en zijn medeverdachten opgehitst werden, omdat zij een week vóór de ontvoering waren aangevallen door een groep mannen, onder wie de verdachte.

Paramaribo man
Voorbeeldfoto
Zelf ook aangevallen

De rechter zei dat hij het de beklaagde bijzonder kwalijk neemt, omdat hij het recht in eigen hand genomen heeft. “Je mag geen recht in eigen hand nemen. Er wordt beweerd dat het slachtoffer met zijn groep de verdachte had aangevallen, maar dat rechtvaardigt deze handelingen helemaal niet. Er moet respect zijn voor wet en recht en dit gedrag is niet te tolereren.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.