Video – Moeder Oprah Winfrey overleden ~ celebrity news

Oprah moeder

Moeder Oprah Winfrey op Thanksgiving overleden. Vernita Lee, de moeder van Oprah Winfrey, is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentsite TMZ. Lee stierf op Thanksgiving, heeft haar familie bevestigd.

[quads id=1]

Moeder van oprah

Venita Lee werd in 1935 geboren in Mississippi. Zij trouwde met Vernon Winfrey, in 1954 werd Oprah geboren. De opvoeding van Oprah was echter niet te combineren met haar werk als huishoudster in Milwaukee; daarom werd Oprah opgevoed door haar grootmoeder. Pas op haar zesde kwam zij weer bij haar moeder wonen.

[quads id=1]

Wankele relatie

Door deze noodgreep was de relatie tussen Winfrey en haar moeder altijd ‘wankel’, stelde de tv-presentatrice zelf. ,,Ik bleef mezelf maar afvragen: Wat is precies een moeder? Hoe moet je je over zo iemand voelen als je haar jaren niet hebt gezien?’’

moeder Oprah
Oprah en haar moeder. Foto van ktre.com

Tijdens haar jeugd werd Winfrey intiem misbruikt en  lastiggevallen door haar neef en oom. Dit zorgde voor een verdere kloof tussen de presentatrice en haar moeder. Later legden de twee het echter weer bij. In 1999 was Vernita te gast in de talkshow van Oprah, waar zij praatten over hun relatie.

[quads id=1]

Al begraven

Vernita Lee is inmiddels begraven in een kleine, intieme bijeenkomst.

Kijk hier naar een aantal interessante video’s over Oprah en haar moeder:

[quads id=1]

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.