Let op! Buurtbewoners worden geteisterd door Ocelot in Paramaribo~ Suriname

Ocelot Suriname

Paramaribo ~ Ocelot teistert bewoners Henry Fernandesweg te Paramaribo en omgeving. Een ocelot teistert al enkele dagen bewoners van de Henry Fernandesweg en omgeving.

[quads id=1]

Ocelot Paramaribo

Eergisteravond werd het beest gespot in de kippenren van een bewoner. Volgens bezorgde buurtbewoners heeft het dier binnen een week 14 doksen en kippen gedood.

Het beest werd eerder ook gespot in de omgeving van Okrodam.”Daar deze dieren wettelijk beschermd zijn, zijn vele radeloos, want doodschieten mag je niet meer”, halen enkele bewoners aan.

[quads id=1]

De bewoners vragen aandacht van de autoriteiten en willen dat er op een verantwoorde wijze actie wordt ondernomen.

Kijk hieronder een bericht geplaatst op Facebook:

OCELOT (Tigrikati) teistert omgeving Henry Fernandesweg en zijwegen. Dit is niet de juiste forum maar er zullen velen hier zijn die ook slachtoffer zijn geworden. Gisteravond is de Tigrikati gespot in de kippenren van fam Sew Akloe. Eerder zijn er 14 doksen en kippen gedood bij de buurman, Sjam Akloe en wel binnen 1 week tijd.

Ook is de ocelot gespot in okrodam thuis bij fam Rambaran niet ver van de Masdjiet. Te Goeroesthaan, ook in okrodam is deze gespot met 3 kleintjes. Verder is deze ocelot gezien op awarrahe. Verhalen doen de ronde dat er meerdere buurtbewoners zijn die slachtoffer zijn geworden.

Bent u ook een van de slachtoffers of heeft u deze ook gespot, laat deze weten via een comment.

[quads id=1]

Ocelot Paramaribo
Voorbeeldfoto van bigcatrescue

We kunnen gezamenlijk aandacht vragen van de autoriteiten, zodat er op verantwoorde wijze actie kan worden genomen. Daar dat deze diersoort recentelijk wettelijk beschermd is zijn vele radeloos, want doodschieten mag je niet meer.

Het bericht zoveel mogelijk delen zodat hele buurt alert wordt. Alvast bedankt.
~Y. Jagroep~ 

Gerelateerde berichten:

Video – Jaguar/Ocelot gespot bij OW in de stad Paramaribo

Bron: GFC Nieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.