Politiebericht – Illegale vissers met enorme lading vis betalen flinke boete ~ Suriname

Suriname politie

Suriname ~ Kustwacht houdt illegale vissers aan. De Surinaamse Kustwacht heeft op dinsdag 20 november, tijdens controlewerkzaamheden op de Corantijnrivier, een vissersvaartuig onderschept waarmee men bezig was te vissen.

[quads id=1]

Kustwacht Suriname

In het vaartuig bevonden zich een kapitein en vier bemanningsleden. De kapitein kon geen geldige visvergunning overleggen waaruit zou moeten blijken, dat hij toestemming heeft om in Surinaamse wateren te vissen. Aan boord van het vaartuig zijn: 78 kilogram Kandratiki’s, 128 kilogram verschillende vissoorten,117 kilogram Haaien en 5 kilogram visblaas aangetroffen.

Enorme lading vis

[quads id=1]

De kustwacht heeft vervolgens het in beslag genomen vaartuig en aangetroffen vangst en de aangehouden kapitein en bemanningsleden overgedragen aan de afdeling Maritiem van de politie, die op haar beurt deze zaak voor verder onderzoek heeft overgedragen aan de Recherche.

Vis is geschonken
Suriname politie
Foto van culturu.com

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de kapitein en de vier bemanningsleden in verzekering gesteld voor het overtreden van de Visstandsbeschermingswet. De in beslag genomen vis is geschonken aan sociale instellingen.
Naderhand hebben de verdachten het Openbaar Ministerie gevraagd om deze zaak buiten proces af te handelen.

[quads id=1]

Flinke boete

Hetgeen gehonoreerd is door het O.M. Dit betekend dat deze verdachten niet verder vervolgd zullen worden en in vrijheid gesteld zullen worden nadat zij een fikse boete betaald hebben.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.