Meer over verdachte lerares die leerlinge zuigvlekken gaf ~ Suriname

Zoenen Suriname

Suriname ~ Van ontucht verdachte leerkracht langer in voorarrest. Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft het verzoek om leerkracht Sandia E. voorlopig in vrijheid te stellen, maandag van de tafel geveegd.

[quads id=1]

Leerkracht uit Suriname

Advocaat Irene Laljie had dit kort tevoren gevraagd, omdat er volgens de raadsvrouwe geen hard bewijs is dat haar cliënt intiem contact had met een minderjarig meisje. Daarnaast vroeg ze de rechter om rekening te houden met de gezondheidstoestand van de leerkracht.

[quads id=1]

Ook officier van justitie BibianTjin Liep Sjie had geen bezwaar om Sandia E. voorlopig naar huis te sturen, maar de rechter dacht daar anders over. Na een schorsing van ruim een half uur besloot de magistraat dat de verdachte blijft aangehouden. “Er zijn wat mij betreft toch nog een paar ernstige bezwaren, dus ga ik het verzoek moeten afwijzen”, hield ze de verdachte en haar advocaat voor.

Ernstige bezwaren
Zoenen Suriname
Voorbeeldfoto

De teleurstelling was duidelijk af te lezen van het gezicht van Sandia E. Met een bedroefd gezicht liep ze, zonder op te kijken, de zaal uit. De leerkracht wordt verdacht van ontucht met een minderjarige leerling. De intieme handelingen zou ze op verschillend momenten hebben gepleegd. Het slachtoffer was toen nog geen zestien jaar. De officier eiste op 8 oktober een straf van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

[quads id=1]

16 jaar

De moeder van het meisje deed op 4 mei aangifte, toen ze haar dochter betrapte tijdens het schrijven van een brief. Hieruit kon ze afleiden dat het kind een relatie had met Sandia E. Opvallend is dat de moeder twee dagen eerder vreemde handelingen had geconstateerd tussen het meisje en de leerkracht.

Relatie met leerkracht

Ze verklaarde op een eerdere zitting op 13 augustus dat ze om drie uur thuis kwam. Ze zag niemand op het balkon, terwijl het vervoer van de verdachte, die bijles verzorgde, wel voorin was. Ze kwam naar binnen, riep haar dochter en zag haar met een trui zonder bh uit de kamer komen. De moeder gaf het kind een paar meppen en vroeg meteen waar de leerkracht was. Die was op dat moment in het toilet.

[quads id=1]

Vermoedens

De advocaat stelt ter verdediging dat de moeder niets heeft waargenomen, maar slechts vermoedens heeft. Daarnaast kunnen de verklaringen van de verdachte ook niet als overtuigend bewijs worden genomen, omdat ze tegenstrijdig zijn. Uit berichten die de twee naar elkaar hebben gestuurd, kan volgens de advocaat niets verkeerd worden afgeleid.

Het slachtoffer is volgens de raadsvrouw al geruime tijd bezig met intieme handelingen. Laljie: “In het toestel van het slachtoffer zijn er 129 intiem getinte foto’s, 29 intieme en vier foto’s van schaars geklede personen aangetroffen. Geen van ze zijn van de verdachte en ze zijn ook niet door haar gestuurd. Dit geeft aan dat we hier te maken hebben met iemand die van wanten weet.”

Sandia ontkent

Sandia E. ontkent vanaf de aanhouding alle beschuldigingen. De rechter stelde de zaak uit naar 14 januari. Dan zal de officier haar repliek houden.

Eerdere berichten

Verdachte lerares die leerlinge zuigvlekken gaf blijft voorlopig in de cel ~ Suriname

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.