Kinderen in Paramaribo moeten nog langer wachten op hun kinderbijslag door diefstal

kinderbijslag Suriname

Paramaribo ~ Geen zicht op uitbetaling kinderbijslag Paramaribo – Ouders uit Paramaribo die nog kinderbijslag tegoed hebben van de overheid, zullen extra geduld moeten opbrengen.

[quads id=1]

AKB Paramaribo

Volgens Angela Salmo, waarnemend directeur van Sociale Zaken, is het niet bekend wanneer rechthebbenden hun vergoeding zullen ontvangen. “Als we het gestolen geld niet terugvinden, zullen we het opnieuw moeten aanvragen bij het ministerie van Financiën”, zegt Salmo.

[quads id=1]

Geld gestolen

Begin oktober is er ingebroken in het kantoor van de dienst Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen (AUSV) en is er een groot bedrag verdwenen. De dienst kan hierdoor niet beginnen met de nabetaling in Paramaribo. Dit treft vooral ouders die het geld niet op tijd zijn gaan ophalen.

kinderen Suriname
Voorbeeldfoto kinderen uit Suriname

De waarnemend directeur kan niet zeggen of zij dit jaar de vergoeding nog krijgen. Volgens haar komen de ouders ook niet naar het kantoor om te vragen wanneer het geld wordt uitgekeerd. De uitbetaling in de overige districten is wel gedaan. Dat geld was namelijk op de bank.

Geld op de bank

Hoe groot het gestolen bedrag is, weet Salmo nog steeds niet. Volgens haar zijn er geen medewerkers in verzekering gesteld. Ze weet ook niet of andere personen zijn aangehouden. Het is niet de eerste keer dat geld dat is bestemd voor de uitbetaling van kinderbijslag, wordt gestolen.

[quads id=1]

Niet de eerste keer

Ambtenaren van het ministerie zijn afgelopen maart gearresteerd voor betrokkenheid bij een diefstal die enkele jaren geleden plaatsvond. Daardoor zou er een gat zijn ontstaan en elk jaar werd er met geld geschoven om dit te dichten.

In oktober 2017 onthulde minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting deze malversatie. De uitbetaling van kinderbijslag werd toen voorlopig stopgezet. Rechthebbenden van Leiding, Koewarasan, Domburg en een deel van Welgelegen moesten toen wachten.

[quads id=1]

Voorlopig stopgezet

Polak beloofde destijds dat de mensen het geld binnen twee weken zouden krijgen, maar uiteindelijk werd de betaling in december 2017 hervat. De bewindsvrouw had hiervoor 6 miljoen SRD losgekregen.

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.