Juf en moeder van 2 probeerde drugs mee te smokkelen op vakantie ~ Suriname

drugs Suriname

Suriname ~ Leerkracht wil gouden kans in drugszaak. Noja J. (36), leerkracht, heeft de Wet op Verdovende Middelen overtreden. Op 2 september van dit jaar heeft zij geprobeerd om 320 gram cocaïne te smokkelen.

[quads id=1]

Leerkracht Suriname

Tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard, op de rechtszitting van maandag, heeft de verdachte toegegeven dat zij fout gehandeld heeft. Zij vroeg de magistraat om een gouden kans.

De verdachte vertelde dat ze de drugs voor een man zou uitvoeren. Ze zou naar een evenement gaan. Ineens begon ze hevig te zweten en ging ze naar buiten om een luchtje te happen.

[quads id=1]

Voor een man

De man kwam naar haar toe vroeg haar of zij naar huis zou gaan om te slapen. Ze antwoordde dat ze naar Zanderij zou gaan, omdat ze op vakantie gaat. Hij vroeg haar om de cocaïne bolletjes mee te nemen en zij nam deze in ontvangst. Hij had haar voorgehouden dat ze zich niet druk moest maken. Ze dacht dat het om bloemen ging.

Gouden kans

[quads id=1]

drugs Suriname

Het laatste gedeelte kon de magistraat echt niet vatten en zei aan de verdachte dat ze een aanslag op de intelligentie van de kantonrechter pleegt. Wijnhard hield Noja J. voor dat mensen die om een gouden kans vragen, spijt betuigen die tot uitdrukking komt in woorden die ze uiten. Deze verdachte is een alleenstaande moeder met twee kinderen. Op 21 januari zal deze strafzaak voortgezet worden.

Geschreven door Wanita Ramnath