Video – Klachten over woningbouwproject van de CLO aan de Esperanceweg ~ Suriname

woning Suriname

Suriname ~ Mensen die in aanmerking zijn gekomen voor een huis in het woningbouwproject van de CLO aan de Esperanceweg te Santodorp voelen zich benadeeld.

[quads id=1]

Woning Suriname

Hoewel bij de registratie aan hen is gezegd dat het sleutelklare woningen zouden zijn, blijkt dat veel niet in orde is en dat de kwaliteit te wensen overlaat. Bij sommige van de prefabhuizen vertonen de wanden van gipsplaat nu al scheuren, terwijl de mensen er nog niet eens wonen. In een van de woningen is het plafond zelfs ingestort.

[quads id=1]

4 maanden

Diana Elias is vier maanden geleden met haar partner ingetrokken. Ze zijn tot nu toe al meer dan SRD 8000 kwijtgeraakt aan extra uitgaven, terwijl ze elke maand SRD 2300 moeten aflossen. Zo hebben ze zelf de weg moeten aanleggen die naar hun woning leidt. Daarnaast hebben ze ook zand gekocht om de ingang bij het perceel op te hogen vanwege wateroverlast.

SRD 210.000

De huizen kosten elk SRD 210.000, het perceel inbegrepen. Bij de registratie moest een eigen inbreng van SRD 5000 betaald worden. “Kijk, mijn man heeft hier bij de deur geplamuurd, want je kon letterlijk naar binnen kijken”, vertelt Elias terwijl ze de krant een rondleiding geeft door haar woning. “Het mangat (in het plafond) stond gewoon open. We hebben zelf een deksel geplaatst”, laat ze zien.

[quads id=1]

Gebruik van zonnepanelen

De vrouw constateert dat de aannemer nattevingerwerk heeft geleverd en stelt dat zij en haar partner daarvoor het gelag moeten betalen. “Ik vind het erg dat ik jarenlang voor zoiets zal moeten aflossen”, verzucht ze. Het koppel heeft zelf opgedraaid voor de aanleg van douches, kranen en aansluitslangen. Ook voor de wateraansluiting is uit eigen zak betaald. Om stroom op te wekken maakt het paar gebruik van zonnepanelen en een lichtmotor.

[quads id=1]

Enkele tekortkomingen

S.T. die een woning toegewezen had gekregen, heeft daarvan afgezien. “Het huis moest nog geverfd worden en vertoonde al scheuringen. Er was nog geen garagedeur en de tussendeur tussen de garage en de woonkamer was al verroest”, somt hij enkele tekortkomingen op.

Ook het betonnen aanrecht in de keuken vertoonde scheuringen. Doordat de ramen in de kamers niet goed waren afgewerkt, sijpelde er bij regen water naar binnen. S.T. vertelt dat hij de CLO-voorzitter vaker heeft geconfronteerd met de tekortkomingen en hem zelfs foto’s heeft laten zien. “Hij zei me doodleuk dat ik alles zelf moest doen. Ik heb hem erop gewezen dat ik keihard SRD 210.000 zal moeten aflossen. Op die manier zet je mij in een nog grotere schuld.”

[quads id=1]

Ik bedrieg geen mensen

“Ik bedrieg geen mensen”, zegt Hooghart in een korte reactie wanneer de krant hem confronteert met de klachten. De CLO-voorzitter zegt dat hij de mensen voldoende heeft aangegeven hoe zaken in elkaar zitten. “Er zullen altijd dingen zijn die niet naar wens gaan, maar ik ben niet de aannemer die bouwt.”

woning Suriname
Hooghart stelt dat er “inderdaad een paar dingen niet in orde zijn.” “Wat ontbreekt, geef ik ze”, beweert hij en vertelt dat hij dubbele investeringen heeft gepleegd in het bouwproject. Wie ontevreden is mag volgens hem afzeggen. “Als de mensen vinden dat zaken niet naar hun zin verlopen, laten ze de woning teruggeven dan geef ik die aan andere mensen die ze wel nodig hebben.”

Bekijk hier een video over het project:

[quads id=1]


Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.