Video – Meer dan 20 schoolkinderen omgekomen bij busongeval in India

bus India

India – Minstens 25 schoolkinderen omgekomen bij busongeval in India. Een menigte verzamelt zich rond de bus die uit het kanaal werd gevist in het Mandya-district in de Zuid-Indiase staat Karnataka viel.

[quads id=1]

Bus India

In de Indiase deelstaat Karnataka zijn vandaag zeker 25 mensen om het leven gekomen toen een schoolbus in een kanaal terechtkwam. De slachtoffers zouden volgens de plaatselijke politie kinderen zijn. Er wordt gevreesd dat het dodental nog verder kan oplopen.

[quads id=1]

Kinderen van de politie

De bus raakte in de omgeving van de stad Mandya van een brug af en kwam in het Cauverykanaal terecht. Er zijn geen exacte cijfers van het aantal inzitten in de bus, meldt de politie. Volgens lokale media waren er zowat 35 mensen aan boord van het voertuig. De meeste slachtoffers waren schoolkinderen die terugkeerden naar huis.

Op een snelweg

Over de exacte oorzaak van het ongeval, dat zich voordeed op een snelweg tussen de steden Bangalore en Mysore, bestaat nog geen duidelijkheid. Nieuwszender NDTV meldt op basis van ooggetuigen dat de chauffeur te snel reed en wellicht de controle over het stuur verloor. Volgens dezelfde getuigen zou de autobus in het water terechtgekomen zijn met de deuren in de richting van de kanaalbodem, waardoor de inzittenden kwamen vast te zitten.

[quads id=1]

bus India

Veel doden

Elk jaar sterven ongeveer 150.000 mensen op de Indiase wegen, vaak door roekeloos rijgedrag of door de slechte staat van de wegen.
Bekijk hier een video erover:

[quads id=1]

Bron: HLN.be
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.