Ook Times Mall Paramaribo moet verkocht worden!!!

Mall Paramaribo

PARAMARIBO – De Suriname Times Mall wordt op 18 december geveild bij het notariskantoor van Derrick Alexander “Dit is heel slecht nieuws en ik houd mijn hart vast”, jammert unithouder Jerry Kidjo van de SurinameTimes Mall. Hij reageert op de ophanden zijnde veiling van het winkelcentrum die gepland is op 18 december bij het notariskantoor van Derrick Alexander.

[quads id=1]

Dat blijkt uit een bekendmaking in de krant. De directie van de mall wil niet ingaan op de kwestie.

Kidjo die bij de mall een eettent runt, vreest dat hij en vijf medewerkers brodeloos zullen worden. “Wij hebben onze gezinnen en als we geen werk hebben, is dat een groot probleem”, beklaagt hij zich. Hoewel de mall in de binnenstad staat, is er volgens Kidjo weinig animo, omdat de koopkracht sterk is gedaald.

Hierdoor zijn unithouders vertrokken en zijn er lege ruimtes in het winkelcentrum. Kidjo ziet graag dat de leiding van het winkelcentrum beter communiceert met de unithouders.

[quads id=1]

“Ik ben nu in het ongewisse en dat mag niet, want ik betaal op tijd”, stelt hij.

Het Kersten Warenhuis, dat in juni 2014 is verkocht, was de voorloper van Times Mall. Clifford Marica, leider van de actiegroep die namens de Evangelische Broeder Gemeenschap Suriname (EBGS) was ingesteld, was destijds tegen de verkoop van het warenhuis. De groep wilde deze verkoop tegenhouden en had hiervoor aandacht gevraagd middels een vreedzame protestmanifestaties met gebed en zang. De plek waar het Kersten Warenhuis stond is van historische waarde voor EBGS’ers, omdat het zendingswerk daar begon.

[quads id=1]

“Er rust geen zegen op het terrein. De zegen hoort de EBGS toe”, redeneert Marica. Of de toen protesterende EBGS’ers nu gelijk krijgen, wil Marica niet zeggen. “Ik ben niet iemand die negatief zal praten. Het gaat om een onderneming die heeft geïnvesteerd”, zegt hij. Marica herinnert zich dat ze een beroep hadden gedaan op de gemeenschap om onder meer het Kersten Warenhuis niet te kopen.

[quads id=1]

Nu de Times Mall op de veiling staat, is dat volgens Marica misschien een mogelijkheid om het gebouw in de boezem van de EBGS te krijgen. “Maar dat ligt helemaal aan het bestuur van de EBGS”, aldus Marica.

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.