Live video – Kijk hier naar de bijzondere srefidensi viering in Saramacca ~ Suriname

Srefidensi Suriname

Kijk hier live mee naar de viering te Saramacca Suriname:

Nationaal Informatie Instituut

[quads id=1]
ATV

[quads id=1]
STVS

Surinamers en anderen zijn vanuit heinde en verre getogen naar het district Saramacca om deelgenoot te zijn van de Srefidensiviering. Langs de geplaatste dranghekken zijn er enthousiaste jonge en oude gezichten te zien. “Ik feliciteer iedereen van harte met drieënveertig jaar onafhankelijkheid” galmt de stem van de Master of Ceremony uit de muziekspeakers.

Live meekijken

De verschillende troepen staan gereed om te starten met het defilé op deze gedenkwaardige dag. Verschillende gasten hebben intussen plaatsgenomen op de tribune. Onder deze gasten is, behalve de hoogwaardigheidsbekleders, ook de speciale gast van de president van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse, de koning van de Ashanti stam in Ghana, Otumfuo Osei Tutu 11.

[quads id=1]

Verrassende reacties

Na de aankomst van het staatshoofd van de Republiek Suriname volgt de inspectie van de troepen. De president, die ambtshalve ook opperbevelhebber is, verscheen in militair tenue. Het publiek reageerde zichtbaar verrast op de verschijning van het staatshoofd.

Unieke samenwerking

Opmerkelijk is de unieke samenwerking van de Algemene Televisie Verzorging (ATV) en de Surinaamse Televisie Stichting (STVS). Voor het televisieverslag is er een gezamenlijke presentatie van de presentatoren van deze twee mediabedrijven.
Srefidensi Suriname

[quads id=1]

srefidensi Suriname
Bron: De boodschap