Video – Voertuigen geplet door omgevallen voorgevel in centrum van Paramaribo

auto Paramaribo

Paramaribo ~ Omgevallen voorgevel zorgt voor paniek. “Dit is een bouwvallig iets; eigenlijk moet de staat ervoor zorgen dat deze gebouwen niet meer in de binnenstad staan.”

[quads id=1]

Mahinderpersad Basand reageerde donderdag geïrriteerd, terwijl hij onderzoekend naar zijn voertuig keek, dat toen nog onder het gedeeltelijk ingestorte gebouw stond. Kort daarvoor is het voorste stuk van het pand tegenover Moneyline en naast Brillenman aan de Domineestraat namelijk op twee stilstaande auto’s gevallen.

Basand is duidelijk overstuur door het voorval. Even lijkt het alsof hij onder het omgevallen dak wil kruipen. Hij stopt halverwege en steekt de straat al mopperend weer over.

[quads id=1]

De schade was op dat moment nog niet duidelijk, maar als eigenaar van één van de auto’s, vreest hij het ergste. “Ik zie dat de achterzijde helemaal gezakt is, dus ik denk dat de schokkenbrekers helemaal stuk zijn. Ik weet echt niet wat ik nu moet zeggen hoor. Alleen maar problemen. We hebben maar één auto en ik woon helemaal aan de Indira Ghandiweg, hoe gaan mijn vrouw en ik naar het werk komen”, vraagt hij zich ongerust af.

[quads id=1]

De werkelijke oorzaak van het gebeurde was bij het ter perse gaan van de krant nog niet bekend. Een ooggetuige vertelt dat waarschijnlijk de harde wind van kort daarvoor ten grondslag lag van de calamiteit. “Ik zag gewoon hoe dat ding naar beneden kwam, maar niemand is verongelukt”, zegt hij. Het duurde langer dan twee uur om de voertuigen onder het puin vandaan te halen. Dit voorval zorgde voor een behoorlijke drukte in de omgeving. Verschillende omstanders uitten hun bezorgdheid over de situatie.

De eigenaar van het andere voertuig kan moeilijk uit haar woorden komen. “De politie kent de eigenaar niet eens, dan komen ze mij vragen van wie het pand is. Hoe moet ik dat weten?” zegt ze met tranen in de ogen. Basand vertelt dat de politie hem heeft geadviseerd om bij het waarborgfonds aan te kloppen. “Mijn auto is verzekerd, maar ik weet niet of ze het gaan dekken. Ik ga straks wel informeren, want ik wil dat wel weten.”

Bekijk hier de video en foto’s:

[quads id=1]

Geschreven door  Jason Pinas
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.