Radjinderkoemar misbruikte zijn bloedeigen 5-jarige dochter tot bloedens toe ~ Suriname

Paramaribo Suriname

Suriname 8 jaar geëist tegen vader voor misbruik dochter. Radjinderkoemar C. wordt verweten zijn dochter op verschillende tijdstippen intiem misbruikt te hebben.

Dochter uit Suriname

[quads id=1]

Het meisje is volgens eigen zeggen vanaf haar vijfde jaar door haar eigen vader intiem misbruikt. Ook dreigde hij het meisje en haar moeder te zullen vermoorden indien het kind iets aan haar zou vertellen. Het meisje werd steeds gebruikt als de vader alleen met haar thuis was. Het Openbaar Ministerie van Suriname eiste op de rechtszitting van donderdag een celstraf van acht jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen de verdachte.

[quads id=1]

Als mama niet thuis was

Op een gegeven moment verzamelde het meisje alle moed bij elkaar en vertelde ze het aan haar moeder, die aangifte deed. Het meisje vertelde dat de eerste keer toen de vader haar misbruikte, zij alleen met hem thuis was. Hij deed de kamer op slot, misbruikte haar en waste het bebloede laken. Hij bedreigde het slachtoffer als zij iets zou vertellen. En zo werd zij meerdere malen gebruikt als haar moeder niet thuis was.

[quads id=1]

dochter Suriname

Volgens de verdachte is hij fout geweest om omgang met zijn bloedeigen dochter te bedrijven. Hij beweerde dat het meisje zelf wilde en dat hij daarop in is gegaan. Dit ontkent het kind. Officier van justitie (ovj) Melanie van Dijk achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Uit het visum van de arts blijkt dat het meisje jarenlang misbruikt werd.

Ze wilde zelf

[quads id=1]

Volgens de ovj heeft de vader zijn dochter veel leed berokkend, terwijl hij haar juist in bescherming zou moeten nemen. Uit het psychologische rapport blijkt dat de man een gebrekkige ontwikkeling, maar geen ziekelijke stoornis heeft. De psycholoog kon niet tot een volledige uitspraak komen en aangeven of de man volledig toerekeningsvatbaar is of niet.

Advocaat Shanti Sheombar die Radjinderkoemar C. juridisch bijstaat, voerde aan dat het psychologische rapport veel meer omvat. Volgens haar is het meerdere malen in het rapport opgenomen dat de man een verstandelijke beperking, gebrek aan zelfinzicht heeft en gelet op de delict-kenmerken ped*fiele stoornissen vertoont.

Meerdere problemen

Verder heeft hij relationele problemen en gebruikt overmatig alcohol. Van Dijk voerde aan dat de psycholoog puur op basis van het delict een uitspraak heeft gedaan en niet tot een volledige uitspraak kon komen. In zijn laatste woord had Radjinderkoemar C. niets te zeggen. Op 13 december zal kantonrechter Marie Mettendaf uit Suriname vonnis vellen in deze zaak.

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.