Video – Er is Euro 100.000 nodig om Theater Thalia op te knappen ~ Paramaribo

Thalia Paramaribo

Paramaribo ~  Theater Thalia is op ApuraNetworks gestart met een crowdfunding-campage, genaamd ‘SAVE THALIA!’. Het doel is om fondsen binnen te halen voor het uitvoeren van een grote renovatie aan het theater in Paramaribo, meldt de leiding van het schouwburg op haar Facebookpagina.

[quads id=1]

Thalia Paramaribo

De aanleiding voor deze actie is de recente ontdekking dat twee van de vijf dakspanten van Thalia gebroken zijn. Deze en de bijbehorende trekplaten moeten vervangen worden. Daarnaast moeten de overige trekplaten verstevigd worden. Uit voorzorg is het theater vanaf september gesloten voor het publiek. Ook de elektrische bedrading die dateert van de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt vervangen.

[quads id=1]

Van vorige eeuw

Beide projecten moeten op korte termijn worden uitgevoerd omdat het toneelgenootschap volledig afhankelijk is van de inkomsten uit de verhuringen van het theater. Echter zijn de inkomsten (gemiddeld één US Dollar per stoel per verhuring) niet voldoende om een dergelijk grote renovatie helemaal zelf te bekostigen. Vandaar dat uw hulp nodig is. In totaal is een bedrag van 100.000 euro nodig.

[quads id=1]

100.000 euro nodig

Thalia zet zich in om zoveel mogelijk fondsen binnen te halen via crowdfunding niet alleen, maar ook door het gericht aanschrijven van de verschillende bedrijven, door het houden van een loterij en door het organiseren van diverse artistieke fundraisingsactiviteiten.

Een begrip in Suriname

Het Toneelgenootschap Thalia is opgericht op 27 april 1837. Haar theater werd geopend op 20 januari 1840 en is een begrip in Suriname, niet weg te denken uit de Surinaamse samenleving.

Bekijk hier de video’s erover. Deel het met een ieder wellicht willen zij wel een bijdrage leveren:

[quads id=1]

p.s. Wilt u ook een bijdrage leveren?
U kunt via apura.org, project SAVE THALIA storten of rechtstreeks op de bankrekeningen van Toneelgenootschap Thalia!

DSB BANKREKENINGEN
SRD: 1107992
USD: 4681312
EUR: 4143841

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.