Directeur Joyce Viera moet gestolen SRD 33.815 aan school terugbetalen ~ Suriname

straf Suriname

Suriname ~ Advocaat oneens met strafeis oud directeur Havo 2. De verdachte Joyce Veira zat stil en met een emotionele blik op een bank in de wachtruimte, na afloop van de strafzaak tegen haar.

[quads id=1]

Havo 2 Suriname

Advocaat Irene Lalji heeft kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor verzocht om de strafeis van officier Astrid Niamat van twaalf maanden onvoorwaardelijk gedeeltelijk over te nemen. De raadsvrouw is het ook niet eens met het tweede deel van de straf namelijk dat de oud Havo 2-directeur SRD 33.815 volledig moet terug betalen aan de school.

De vrouw staat terecht voor het verduisteren van het bedrag uit de schoolkas en valsheid in geschrifte. De beklaagde is sinds 2014 in voorlopige vrijheid. Veira heeft vanaf haar arrestatie schuld bekend.

[quads id=1]

In de boeien geslagen

Ze werd in 2014 in de boeien geslagen en is kort daarna door de rechter commissaris in vrijheid gesteld, omdat die vond dat zij onrechtmatig achter de tralies zat. Ze was toen net bevallen. De advocaat vertelde de magistraat woensdag dat de verdachte al haar bezittingen is kwijtgeraakt en de ellende in haar leven vanaf haar arrestatie erger is geworden.

Baan kwijt

“Ze is al haar bezittingen die op de veiling waren, kwijtgeraakt. Ze kon haar hypotheek ook niet meer betalen. Nu heeft ze geen vaste woonplaats. Haar man raakte ook zijn baan kwijt. Ze heeft uit wanhoop gehandeld edelachtbare.” De verdediger zegt dat de verdachte niet het totaal bedrag moet terugbetalen, omdat zij in een brief aan de minister van Onderwijs met bonnen heeft kunnen bewijzen dat een deel van het geld is gebruikt ten behoeve van de school.

[quads id=1]

Terug betalen

De minister verklaarde dat de map met bonnen zoek is geraakt. “De bonnen zijn nu niet te vinden. De verdachte heeft geen bonnen achtergehouden. Met de bonnen zou zij zelf kunnen bewijzen dat zij het geld voor de school heeft gebruikt.” De advocaat zegt dat het niet rechtvaardig is als Veira wordt veroordeeld om het geld volledig terug te betalen.

Gouden kans

[quads id=1]

“Ik verzoek u om haar een gouden kans te geven mevrouw de rechter.” De officier van justitie komt op 6 maart weer aan het woord in de spraakmakende zaak.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/01/18/joyce-veira-ex-directrice-havo-ii-hoort-strafeis-12-maanden-voorwaardelijk/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.