Video – Kids run en fun run toegevoegd aan de hele en halve marathon Suriname

marathon Suriname

Suriname ~ Minister Gopal opent 15de editie Srefidensi Marathon. De 15de editie van de Srefidensi Maratahon in Suriname is middels een start schot geopend door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal.

[quads id=1]

Marathon Suriname

In het kader van de 15de editie zijn de kids run en fun run toegevoegd aan de hele en halve marathon. Voor de organisatie was het Nationaal Leger verantwoordelijk, met name een commissie onder leiding van Michael Klein. De winnaar van de hele marathon, 42 kilometer, is de Fransman Samuel Gichuru, die in Kenia is geboren.

[quads id=1]

Kids run

Minister Gopal vindt het belangrijk dat er een “sportief tintje” gekoppeld is aan de viering van 43 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Zij waardeert het enorm en vindt het bijzonder dat de nodige ministeries de ondersteuning hebben geboden. De bewindsvrouw complimenteert de organisatie voor het neerzetten van zo een groot evenement. Als grote promotor van een gezonde levensstijl staat het ministerie achter elke organisatie en elk initiatief van bewegingsactiviteiten, zo ook de Srefidensi Marathon. Volgens de minister wordt sport steeds meer ingezet als instrument om gemeenschappen en naties tot ontwikkeling te brengen.

[quads id=1]

Meer sport

In de regio is gebleken dat sport meer ingezet moet worden om positieve veranderingen teweeg te brengen. Vóór het geven van het startsein heeft de sportminister eenieder geïnspireerd om zoveel als mogelijk bewegen als een vast onderdeel te maken van hun dagelijkse activiteiten.

marathon Suriname

Voorzitter Klein gaf aan dat er dit jaar gecertificeerde leden van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) zijn ingezet om de tijden van de atleten vast te stellen.

Blij met buitenlanders

Hij is blij met het feit dat de marathon steeds meer buitenlanders aantrekt om deel te nemen. Verder is hij sponsoren en de verschillende ministeries dankbaar voor de nodige ondersteuning. Aan de marathon hebben 94 atleten deelgenomen. De start en finish geschiedde op het Onafhankelijkheidsplein.

Bekijk hier de mooie video van de marathon. Deel het met een ieder:

[quads id=1]

Dit was het voorwoord:

Bron: De Boodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.