Video – Betaling Rij- en Voertuigenbelasting vandaag ook op andere locaties in Suriname

verkeer Suriname

Suriname ~ De betaling van de Rij- en Voertuigenbelasting zal vanaf vandaag op diverse locaties in Suriname mogelijk zijn. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal later op de dag de ‘symbolische betaling’ doen van deze belasting op het Belastingkantoor aan de Van Sommelsdijckstraat.

[quads id=1]

Belasting Suriname

Deze belasting werd in 2000 afgeschaft onder andere door de hoge aanmaakkosten en administratieve werkzaamheden. Op 28 augustus is de wet aangenomen. Iedereen die met een voertuig zich op de weg begeeft, is verplicht per 1 januari deze belasting te betalen.

[quads id=1]

1 januari 2019

De regering heeft deze belasting weer ingevoerd, omdat het vele miljoenen kost om de wegen te onderhouden. Daarnaast heeft de overheid extra inkomsten in de staatskas met deze heffing. De Staat heeft wel de wettelijke verplichting om de wegen goed begaanbaar te houden.

[quads id=1]

Kost miljoenen om de wegen te onderhouden

De Rij- en Voertuigenbelasting kunnen worden betaald bij de Belastingdiensten en districtscommissariaten in de districten. Er wordt naast een kwitantie ook een sticker verstrekt. Ook bij diverse bankinstellingen kan er worden betaald.

verkeer Surinameverkeer Suriname

De wet is van toepassing op personenvoertuigen, bussen, pick-ups, vrachtwagens, zwaar materieel, tractoren, motorfietsen en aanhangwagens.
Bekijk hier ook de nieuwe video erover. Deel het met belanghebbenden:

[quads id=1]

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.