Foto’s – Olietanker richt enorme ravage aan na ongeval te water in Suriname.

olietanker Suriname

Update: Scroll naar beneden om de video’s te bekijken. Suriname ~ BREAKING: Olietanker richt ravage aan in Commewijne te Suriname. Een op drift geraakte olietanker heeft maandagmiddag een enorme ravage aangericht bij het visserijcomplex in Nieuw-Amsterdam, Commewijne.

[quads id=1]

Olietanker Suriname

Ofschoon de schade nog moet worden opgemaakt, wordt nu al gesteld dat deze in de duizenden US dollars zal liggen. Het incident heeft zich omstreeks één uur ’s middags voorgedaan.

Het schip dat vanuit de zee richting Nieuwe Haven voer raakte op een bepaald moment uit koers en stevende af op de vissersaanmeerplaats. De bemanning gooide het anker nog uit, maar een aanvaring kon niet worden voorkomen. Bij het incident werden zeker 11 vissersboten en de sleephelling vernield. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

[quads id=1]

Anker uitgegooid

Aanwezigen stoven in paniek alle kanten op toen het gevaarte naderde, verneemt de Ware Tijd van een ooggetuige. “Ala man long die den si a boto eh kon na syoro. Er is niets over van die boten. De machines zijn gezonken”. Hoe de tanker, Tradewinds Legend, op drift is geraakt is vooralsnog onduidelijk.

[quads id=1]

olietanker Suriname
Foto uit DWT
Motor uitgevallen

Het vermoeden is groot dat de motor was uitgevallen. De autoriteiten stellen een onderzoek in.

Bekijk hier meer foto’s van Wiresh Dipai:

Kijk hier naar de verschillende video’s erover:

De aanrijding:

Geschreven door Ivan Cairo
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.