25 jaar celstraf eis voor wrede moord op KFC-manager Marjorie Willims ~ Paramaribo

Moord KFC Paramaribo

Paramaribo ~ Officier eist 25 jaar cel verdachten KFC-moordzaak.  “Er is sprake van een geschokte rechtsorde door deze gebeurtenis. De handelingen van de verdachten zijn helemaal uit den boze.

[quads id=1]

KFC Paramaribo

Ze hebben niet gedacht aan hun medemens”, dit zei officier van justitie Claudia Bruining voordat ze haar strafeis bekend maakte in de zaak waarbij de verdachten Chawilla R. en Shaquille B. terecht staan voor de lugubere moord op KFC- manager Marjorie Willems in juli 2017.

Het publiek reageerde geschokt bij het horen van het strafvoorstel van 25 jaar onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest voor beide verdachten. “Zo hoog! Weet je hoe oud ze zal zijn wanneer ze eruit komt? Maar het is terecht, want dat kan je niet doen.” Dit waren enkele uitspraken van ex-collega’s en kennissen van Chawilla R. buiten de rechtszaal.

[quads id=1]

Te hoog

De openbaar aanklager concludeert na maandenlang intensief onderzoek van het Openbaar Ministerie(OM) dat het bewezen is dat Chawilla R. de ijzingwekkende moord heeft gepleegd. Ook is het gebleken dat Shaquille B. medeplichtig is en zijn bijdrage bij de totstandkoming van de moord groot is. De twee verdachten staan terecht voor gekwalificeerde doodslag en een poging een beroving te plegen. De vervolging is van mening dat uit alle opgesomde bewijsmiddelen is gebleken dat het om een mislukte beroving ging.

[quads id=1]

Mislukte beroving

De camerabeelden die zijn veiliggesteld door de politie geven een duidelijke weergave van de daden. De vervolgingsambtenaar zei dat ze de beelden, die tijdens een eerdere zitting aan het publiek zijn vertoond, vol afschuw bekeek. Er is volgens de vervolgingsambtenaar geen bewijs dat de beklaagde Shaquille B. een dreigbrief naar zijn medeverdachte Chawilla R. geschreven zou hebben, enkele dagen na zijn aanhouding. In de brief werd haar familie met de dood bedreigd, omdat zij informatie over Shaquille B. zijn betrokkenheid bij de vooraf geplande beroving verschafte aan de rechter commissaris.

Mishandeling

[quads id=1]

De officier zegt dat zij Shaquille B. wel bijzonder kwalijk neemt dat hij eerder heeft verklaard dat hij aanwijzingen gaf aan de politie omdat hij zou zijn mishandeld door het Regio Bijstand Team van de politie. “Het is niet bewezen dat jij mishandeld bent, maar je verklaringen sluiten aan op de verklaringen van Chawilla R. Ze komen overeen.”

Moord KFC Paramaribo
De vermoorde Marjorie Willims. foto binnengekomen via Facebook

Advocaat Benito Pick, de advocaat van Shaquille B. deed gisteren een verzoek aan kantonrechter Siegline Wijnhard om zijn pleidooi op een ander moment te houden. Collega Maureen Nibte, de advocaat van Chawilla R. vroeg om om toestemming voor een digitale powerpoint presentatie die in de zaal vertoond zou worden. De rechter verwierp dit verzoek, omdat zij dit niet nodig vond. “Als u het op papier hebt, is het al voldoende.” Op 17 januari komt de verdediging aan het woord.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.