Video – Over de bijzondere Johnny de Miranda. De uitvaart is zaterdag in Paramaribo

overleden Paramaribo

Paramaribo,
11 november overleed Johnny de Miranda. Wie kende hem niet? Wie kende zijn muziek niet? Veel mensen deelden hun herinnering aan hem op social media. Ook Roseternal Media deelde een mooi bericht van deze bijzondere Surinamer:

[quads id=1]

Johnny de Miranda (Paramaribo, 06 oktober 1924)

Op 13 december 2017 hadden we een ode voor twee bijzondere Surinaamse muzikanten. Vanwege omstandigheden kon Johnny de Miranda (93) daar niet bij zijn en dus besloten wij om hem zijn award op een later tijdstip uit te reiken. Tijdens ons bezoek was Johnny bijzonder dankbaar voor de aandacht, een waarmee wij willen laten weten dat wij nog steeds aan onze pioniers denken, maar meer nog dankbaar zijn voor hun werk verzet in het bekend maken van de Surinaamse muziek.

[quads id=1]

Wie is Johnny de Miranda?

Hij speelde al viool op zijn 7e en kwam op zijn 16e in het Suriname Filharmonisch Orkest o.l.v Eddy Wessels. Zijn instrumenten waren viool, klarinet, alt & tenor sax.
Na een paar jaar Curaçao kwam hij in de jaren 50 terug naar Suriname op verzoek van het toen populair orkest ‘The Swing Masters’ met bandleiders Vasconcellos en Alberto Gemerts. In dezelfde periode speelde hij met ‘Bios Suriname Boys’ met Eddie Snijders en Carlo Jones, maar ze hadden tussen ’51 en ‘53 slechts drie optredens en hielden daarna op te bestaan.
In 1955 vertrok Johnny naar Nederland en sloot zich aan bij de band van Max Woiski en speelde er de conga, drum, piano & vocals.

Solo nummers

Hij had er vele solo nummers zoals Bamba Maskita.
Twee albums m.n. The Sunny Sound of Suriname met o.a. Stan Lok Hin, Carlo Brandon en George Scheermacher en producent Alberto Gemerts. Het 2e album ‘Ritmo Tropical (1971) kwam uit met het bekende nummer ‘Baka Thalia’.
Samen met Max Woiski heeft hij vele talenten die naar Nederland gingen, begeleid o.a. Lieve Hugo en Alberto Gemerts. In 2005 kwam hij terug naar Suriname en trad nog regelmatig op met Alafa o.l.v. Rudi Spa.

Suriname trots

Johnny de Miranda is een multi instrumentalist, zanger en muziek pionier. Wij zijn trots op zijn verdiensten. #geschiedenis

Bekijk  hieronder de foto’s voor meer informatie omtrent de uitvaart in Paramaribo. Deel het met belanghebbenden

overleden Paramaribo overleden Paramaribo

[quads id=1]

overleden Paramaribo
Bekijk hier ook een mooie video:

Bron: Roseternal Media
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u zelf een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar info@familienieuws.com of Whatsapp het naar +5978966341 en wij publiceren het GRATIS voor u.