Wanhopige moeder over 14-jarige Joan die al 1,5 week weg is gelopen ~ Suriname

Vermist Suriname

Suriname ~ Weggelopen tiener maakt via Facebook contact met moeder.  De veertienjarige Joan M., leerling van de tweede klas mulo, is al anderhalve week van huis weggelopen.

[quads id=1]

Tiener uit Suriname

Vorige week zondag verliet zij rond twee uur in de ochtend met enkele spullen de ouderlijke woning in Mariënburg te Commewijne. Vanaf dat moment vermijdt zij elk contact met haar ouders. Maandag heeft ze via Facebook contact opgenomen met haar moeder Legijem M.

[quads id=1]

Via Facebook contact genomen

Die had via ditzelfde forum meerdere radeloze oproepen geplaatst met een foto van haar dochter en had intussen aangifte gedaan bij de politie. Het meisje heeft na de berichten op dezelfde manier contact gemaakt, zonder te vertellen waar ze zich schuilhoudt. Ze brengt haar moeder vermoedelijk op een dwaalspoor en zegt zich in Albina te bevinden.

Aangifte bij de familie

Tegen haar moeder zegt ze niet naar huis te zullen komen. “Er is niets gebeurd thuis. Ze is al meerdere keren van huis weggelopen, maar bleef nooit zo lang weg”, zegt de verdrietige vrouw. Ze heeft dinsdag weer contact opgenomen met de politie met de informatie dat het kind contact maakte via Facebook. Woensdag moet Legijem M. naar de afdeling Jeugdzaken van de politie om een verklaring af te leggen.

[quads id=1]

Verdrietige moeder

De schooldirectie dreigt haar af te schrijven, omdat ze vaak verzuimt. Het meisje stapte voor haar huis in de schoolbus, maar ging niet naar school. Steeds vaker maakte de school contact met de moeder om te melden dat het kind weer niet op school is verschenen. Volgens de moeder stapt haar dochter uit te Ellen om vervolgens door te reizen naar Paramaribo. De radeloze moeder vertelt dat haar dochter optrekt met een zestienjarige tienermoeder.

Tienermoeder

Nog maar anderhalve week voordat ze deze keer was weggelopen, was ze naar huis teruggekeerd. De vrouw heeft geen idee wat de oorzaak is van het wegloopgedrag van haar kind. Zelf vertelt de dochter dat ze thuis wordt mishandeld, maar de moeder ontkent dit. “Joan wil vrijheid hebben.

[quads id=1]

Ze wil vrijheid

Ze wil de buitenwereld kennen.” Legijem zegt dat dit niet kan, gezien haar leeftijd. “Wij als ouders dragen de verantwoordelijkheid. Geen enkele moeder zou haar kind dat pad willen zien opgaan.” De moeder zegt dat haar minderjarige dochter het deze keer te bont heeft gemaakt.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.