Eindelijk schoon drinkwater voor elfhonderd huishoudens te Wanica Suriname

water Suriname

Suriname ~ Schoon drinkwater voor elfhonderd huishoudens La Rencontre. In het woongebied La Rencontre in het district Wanica te Suriname, heeft de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) haar waternet uitgebreid.

[quads id=1]

Water Suriname

Het gaat om acht kilometer aan nieuwe hoofdbuizen die zijn aangelegd. Hiermee hebben ruim elfhonderd huishoudens in dit woongebied de gelegenheid om zich aan te sluiten op het SWM-waternet.

Op maandag 12 november, is bij een van de huishoudens in La Rencontre de eerste aansluiting opengesteld. Met het opendraaien van de kraan werd het waterleidingnetwerk ceremonieel in gebruik genomen. Buurtbewoner Ramon Patti die langer dan zestig jaar in de omgeving woont, ervaart dit moment als bijzonder, omdat hij langer dan 35 jaar geen water uit de kraan heeft zien stromen.

[quads id=1]

Bijzonder moment
water Suriname
Foto van DeBoodschap

Districtscommissaris (dc) Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost is ingenomen met dit moment. “De mensen zitten al jaren zonder schoon drinkwater. Ik was misschien niet eens geboren, zolang is het.” Zij zegt vervolgens dat SWM baanbrekend werk heeft verricht om binnen enkele maanden ervoor te zorgen dat de bewoners water ter beschikking hebben.

[quads id=1]

Eerste basis behoefte

“De beschikbaarheid van schoon drinkwater is een van de eerste basisbehoeftes van de mens, daarom vraag ik nu er zuinig mee om te gaan. De zorg voor veilig en gezond drinkwater is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en de SWM heeft hiervoor zorg gedragen”, zegt de dc. Het heeft ongeveer vier maanden geduurd om de laatste fase van de technische werkzaamheden uit te voeren, die hebben geleid tot dit heugelijk moment.

SWM dankbaar

Buurtbewoner Deo Dikmoet zegt zich dertig jaren terug gevestigd te hebben in het gebied; “Toen kwam er maar een druppel water uit de kraan”. Hij is de SWM dankbaar dat La Rencontre eindelijk is voorzien van stromend drinkwater uit de kraan. Alle huishoudens die aangesloten wensen te worden op het distrubitienet van SWM zullen eerst voor hun aansluiting moeten betalen.

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.