Video – Stichting 1 voor 12 start eigen bakkerij om mensen in Suriname te helpen

brood Suriname

Suriname ~ Stichting 1 voor 12 heeft een eigen bakkerij in gebruik genomen aan de Van Sprangweg te Saron in Suriname. Het heeft zes maanden in beslag genomen om de bakkerij op te zetten.

[quads id=1]

Bakkerij in Suriname

Louis Vismale, voorzitter van de stichting, zegt dat nu nog een inkomstenbron bijgekomen is om mensen in nood te helpen. ‘Koop een brood en steun de mens in nood’ is de leuze van de bakkerij. Vismale is blij met deze nieuwe mijlpaal. Hij hoopt dat de bakkerij de volledige ondersteuning van de samenleving zal krijgen, waardoor de stichting meer hulpbehoeftige Surinamers van dienst kan zijn.

[quads id=1]

brood Suriname

Brood voor mensen in nood

De stichting die reeds zijn eigen programma en gaarkeuken heeft, zoekt steeds naar meer mogelijkheden om meer mensen in nood te bereiken. Haar missie is gericht op het helpen van mensen in nood. In de afgelopen periode heeft de organisatie zich ook sterk ingezet om daklozen te voorzien van voeding. Zij krijgen een broodje in de ochtend en dan weer middagmaaltijd. Vismale zegt dat de uitgaven van brood voor dergelijke projecten op maandbasis hoog oplopen.

[quads id=1]

Steun van donateurs

Hoewel er steun is van donateurs, zoekt de stichting nog meer manieren om de kosten te drukken en vaker dergelijke projecten te kunnen uitvoeren. “Als we gelden krijgen van donateurs dan kunnen we de mensen misschien maar één of twee keer helpen, maar met de bakkerij kunnen we vaker een helpende hand bieden”, laat Vismale optekenen.

Broodje kaas

Bij de opening van de bakkerij zaterdag heeft de stichting de ruim 100 aanwezigen voorzien van een broodje kaas. De mensen hebben kunnen proeven hoe de broden van de 1 voor 12 bakkerij smaken. Vismale hoopt dat de samenleving veel brood koopt om zo ondersteuning te geven. De broden kunnen ook op bestelling geleverd worden.
Bekijk hier de video erover:

[quads id=1]


Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.