EBS bekendmaking – Morgen en volgende week stroomonderbrekingen in Paramaribo

EBS Suriname

Paramaribo EBS voert werkzaamheden uit aan Onderstation Kwatta~te Paramaribo. De NV. Energiebedrijven Suriname is druk bezig met upgradewerkzaamheden aan het Onderstation Kwattaweg, dat voornamelijk het gebied rondom Kwatta, Garnizoenspad, Welgelegen en Benie’s Park van elektriciteit voorziet.

[quads id=1]

Stroom te Paramaribo

In dat kader zal op woensdag 14 november de stroomvoorziening naar voornoemde gebieden, tussen 8 uur s ’morgens en 17.30 uur s ’middags, worden onderbroken.

Voor het uitvoeren van het werk zal de transformator spanningsloos worden gemaakt. De 12000 volt bovengrondse lijnen (die naar de verschillende woonwijken lopen vanuit Onderstation Kwatta) zullen zoveel mogelijk overgenomen worden door naburige Onderstations. Om het ‘gestoord’ gebied nog kleiner te maken is er een mobiele stroomaggregaat ingezet.

15 straten

Ongeveer 15 straten die aanvankelijk zonder elektriciteit zouden komen te zitten, zullen hierdoor normaal worden voorzien gedurende de werkzaamheden. Het gedeelte dat niet overgenomen kan worden, zal ‘gestoord’ zijn gedurende de werkzaamheden.

Vervolgens zal er in het kader van de upgrade op dinsdag 20 november gewerkt worden aan de 33000 volt transmissie-verbinding die bulk energie transporteert, vanaf Onderstation Kwatta naar Onderstation Uitkijk. Als gevolg hiervan zullen klanten in het gebied rondom Uitkijk verstoken zijn van energie.

[quads id=1]

Volgende week

In januari van dit jaar maakte de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) een aanvang met de upgradewerkzaamheden in het Onderstation Kwatta dat is gebouwd in de jaren zestig. Dit Onderstation voorziet anno 2018, ruim 20.000 huishoudens en bedrijven in de omgeving Kwatta, het Garnizoenspad, Welgelegen en Benie’s Park van elektriciteit. Het onderstation was technisch sterk verouderd. Door de jaren heen zijn er met beperkte beschikbare middelen kleine upgrades uitgevoerd, om het onderstation operationeel te houden.

[quads id=1]

Betrouwbaarheid en veiligheid

Als gevolg van diverse uitbreidingen in de opwekking binnen het elektriciteitsnetwerk was de schakelinstallatie in dit onderstation niet meer bestendig tegen de stromen en krachtwerkingen die bij mogelijke storingen kunnen ontstaan; de ontwerp capaciteit van de installatie was overschreden. Om de betrouwbaarheid en de veiligheid van de bedrijfsvoering te verbeteren is de 33000 volt schakelinstallatie van dit onderstation en bijbehorende onderdelen compleet vernieuwd.

[quads id=1]

Kwatta te Paramaribo

De constructiewerkzaamheden behorende bij de rehabilitatie van Onderstation Kwatta gingen van start in januari dit jaar. Gedurende de upgrade, welke 10 maanden duurde, zijn er tijdelijke voorzieningen getroffen waardoor klanten niet veel van de werkzaamheden merkten. Voor omleiding van de stroomvoorziening en het weder aansluiten van het voedingsgebied zijn er 2 uitschakelingen gepland en wel als volgt:

DATUM: 14-11-2018

Tijd: 08:00 – 17:30

District: Paramaribo

Gedeelte van de Kwattaweg tussen de Washingtonstraat en de Edciusstraat, Edciusweg, Eduardstraat, Cabelproject, Koesoewestraat, Spoepoewiriestraat, Eduard Prachtstraat, Bakboordlaan, Wilhelmina’s Burgweg, Creebsburgweg, Bitawiwiristraat, Monizproject, Cayottestraat, Weidumweg, Van Engelbuitenweg, Tillystraat, Jankilaan, Sahadewlaan, Soekhodjie Autarstraat, Cornelis Prinsstraat, Soekhoelaan, Kuldipsingstraat, Okrodam, Khudabuxweg, Tiengiholoweg, Zebedaweg, Bolletrieweg, Kwepieweg, Shridam Jasodaweg, Cedreweg, Bebeweg, Awaraweg, Ingipipaweg, Brantimakkaweg, Bedevaarts oord,

[quads id=1]

Gedeelte van de Kwattaweg tussen de Derde Rijweg en de Henri Fernandesweg, Khargiweg, Henri Fernandesweg,

Aquariusstraat, Kadalaan, Lake Village, Loyaltylaan, Soekhanstraat, Amrietsarweg, Jan Bakboordstraat, Aquarius Village, Joseph W. Tamstraat, Kleine Beerstraat, Regenboogstraat, Zonstraat, Zodiacstraat, Dianastraat, Zenithstraat, Nadirstraat, Noordwijkweg, Verl. Noordwijkweg, B.J. Chiragallystraat, Kreeftstraat, Tweelingenweg, Steenbokweg, Arisstraat, Peu et Content, Virgostraat, Taurusstraat, Andromedastraat, Clementinestraat, Shawproject, Gummels, Hayarieweg, Prinsproject, Ricanaustraat, Belladonastraat, Laan van Louisehof en alle zijwegen die behoren tot deze gebieden.

DATUM: 20-11-2018

TIJD: 08:00 – 16:00

Districten: Wanica/Saramacca

Gedeelte van de Garnizoenspad tussen de Tastikistraat en de Wayamboweg, Wayamboweg, Pomona, Vijfde Rijweg, Chandi Shawweg, Jarikaba, Creola, Uitkijk, Tawajarie polder en alle zijwegen die voorkomen in deze gebieden.

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.