Reis bureau eigenaar uit Suriname verduisterde USD 19.200. Geen ticket. Geen vakantie

Ticket Nederland SLM Suriname

Suriname ~  Eon V werd dinsdag veroordeeld tot zeven maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar voor het verduisteren van USD 19.200 van zestien seniore burgers.

[quads id=1]

Eon uit Suriname

Hij was eerder in vrijheid gesteld en hoeft met de opgelegde straf niet terug in het gevang. Rechter Rewita Chatterpal nam de eis niet over dat de man binnen zes maanden het verduisterde bedrag moet terugbetalen aan de benadeelden. Volgens haar hebben de benadeelden mogelijkheden met het vonnis om een civiele procedure te beginnen tegen de man. De 67-jarige coördinator van de groep getuigde reeds dat zij zaken deed met Eon V die een reisbureau runt.

[quads id=1]

Reisbureau eigenaar

Zij vertelde dat de zestien personen de man betaalden voor hun ticket, maar acht uur vóór hun vertrek uit Suriname stuurde hij een Whatsapp-bericht voor haar. In het bericht vermeldde hij dat de tickets waren geannuleerd en dat de hotelkosten niet betaald waren. Hierdoor konden de zestien seniore burgers niet op reis. Eon V schreef verder in het Whatsapp-bericht dat hij het erg vond wat hij de seniore burgers aandeed. Hij zou zich aanmelden bij de politie. De getuige vertelde dat de groep elk jaar op reis gaat.

[quads id=1]

Elk jaar op vakantie

In 2017 konden de slachtoffers niet afreizen vanwege orkaan Irma. Zij merkt op dat een deel van de mensen toen met veel moeite zijn geld terugkreeg van Eon V. De seniore burgers zouden in mei dit jaar op reis gaan en hadden enkele meetings met Eon V. De officier van justitie eiste acht maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek en terugbetaling van USD 19.200 binnen zes maanden

Eerdere berichten:

Reisbureau eigenaar verstrekt nep vakantie tickets Paramaribo – Miami

Geschreven door TATJANA MUSKIET
Bron: Times
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.