Stewardess geeft borstvoeding aan baby van passagier in vliegtuig ~ buitenland

vliegtuig borstvoeding

Stewardess geeft borstvoeding aan baby van passagier in het vliegtuig. Een stewardess van Philippine Airlines bleek woensdag de reddende engel tijdens een binnenlandse vlucht op de Filipijnen.

[quads id=1]

Vliegtuig naar Filipijnen

In het vliegtuig bleek dat een moeder niet genoeg poedermelk voor haar baby bij zich had. De stewardess deelde het verhaal op Facebook. Kort na het opstijgen hoorde stewardess Patrisha Organo, die zelf een dochtertje van bijna een jaar heeft, een baby aan boord van het toestel erg luid huilen. ,,Het was een geschreeuw waardoor je alles zou willen doen om te helpen”, schrijft ze op Facebook. ,,Ik benaderde de moeder en vroeg haar of alles in orde was.”

[quads id=1]

Geen melkpoeder

De moeder vertelde Organo in tranen dat ze zonder melkpoeder zat. ,,Ik voelde een steek in mijn hart. Er is geen melkpoeder in het vliegtuig”, zegt de stewardess. ,,Ik dacht bij mezelf: er is maar één ding dat ik kan aanbieden en dat is mijn eigen melk. En dat deed ik dus.”

Een collega bracht de moeder met het kind naar de pantry van het vliegtuig, ‘waar ik de baby borstvoeding gaf’, zegt Organo, die zichzelf beschrijft als een voorstander van borstvoeding.

[quads id=1]

Ze viel in slaap
vliegtuig borstvoeding
Foto van AD en Facebook

,,Ik zag de opluchting in de ogen van de moeder”, voegt ze eraan toe. ,,Ik bleef de baby voeden tot ze in slaap viel. Ik bracht haar terug naar haar stoel en vlak voor ik vertrok, bedankte de moeder me uitdrukkelijk”, vertelt ze in haar Facebookbericht.

Organo zegt dat ze wist dat de vlucht haar altijd zou bijblijven omdat het haar eerste vlucht was in haar nieuwe functie van evaluator van het cabinepersoneel. Maar dat het zo zou aflopen, had ze natuurlijk nooit verwacht. ,,Bedankt Heer, voor de gift van moedermelk”, concludeert ze.

HIV

Zou jij dit doen? Let wel op: Moeders die hiv-geïnfecteerd zijn en borstvoeding geven, lopen het risico dat zij daarmee het virus overdragen op hun kind.
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.