Uitgebreid verslag rechtszitting Model Vincent C. uit Paramaribo

model Suriname

Paramaribo ~ Vincent C. kon moeilijk uit zijn woorden komen toen hij bij kantonrechter Marie Mettendaf in Paramaribo moest verklaren waarom hij een intieme film die hij had gemaakt heeft verspreid.

[quads id=1]

Model uit Paramaribo

Hij is donderdag veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk. De 29-jarige publieksfiguur stond ook terecht voor schending van eerbaarheid van de man met wie hij omgang had. Echter, dat is volgens de rechter niet bewezen. Ze ging dan ook voorbij aan de eis van openbaar aanklager Claudia Bruining: tien maanden had waarvan vijf voorwaardelijk.

[quads id=1]

model Suriname

Via Facebook

De politie hield Vincent in september aan nadat P.S. aangifte had gedaan omdat Vincent zonder zijn medeweten een video-opname had gemaakt toen zij omgang hadden. P.S. had het model via Facebook leren kennen. “We hadden geen relatie … het was gewoon”, zei Vincent die schuld bekende en spijt betuigde.

Geen relatie

Mettendaf: “Waarom heb je het gefilmd? Met welk doel heb je het eindelijk gedaan? Wilde je het bewust aan anderen laten zien?” Vincent antwoordde op de vragen dat hij zijn mobiele telefoon van te voren had opgezet om zijn daden vast te leggen. “Ik deed het voor de pret. Ik weet eigenlijk niet waarom. Ik had mijn telefoon geregeld, ja.”

[quads id=1]

Voor de pret

Het verbaasde de officier van justitie dat de verdachte terugkwam op eerdere verklaringen. Aan de politie had hij namelijk gezegd dat zijn mobiele telefoon “per ongeluk” de intieme partij had opgenomen. De rechter confronteerde hem met een verklaring van een getuige die vertelde dat Vincent zou hebben gezegd dat hij mannen die hun ware aard verhullen wil ontmaskeren.

Mannen ontmaskeren

“Wat bedoelde je daarmee want je hebt het gezegd. Het slachtoffer heeft u toevertrouwd en gezegd dat hij ook op mannen valt. Leg mij uit.”Vincent stotterde voordat hij zenuwachtig antwoord gaf. Hij verklaarde dat de P.S. hem daadwerkelijk had toevertrouwd dat hij verliefd raakt op mannen en dit voor de rest van zijn leven geheim wil houden.

Geheim houden

[quads id=1]

De verdachte gaf op vragen van de magistraat toe dat hij mannen die een geheim leven leiden wil ontmaskeren. Mettendaf zei dat de straf die Vincent zal uitzitten niet de enige straf is. “Welke straf wij jou ook opleggen, jij hebt jezelf al gestraft. Men kent het slachtoffer niet, maar jij bent bekend. Veel mensen kennen jou. Je bent vaker op televisie te zien en bent een publieksfiguur.” In Suriname en Paramaribo.

Je bent al gestraft

Advocaat Hedley Derby vroeg de rechter om in haar vonnis rekening te houden met het feit dat de verdachte een goede baan heeft op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, die door een gevangenisstraf in gevaar komt. Ook zei hij dat het model voortdurend wordt geplaagd door celgenoten en politieagenten.

Excuses aangeboden

Vincent bood de rechter zijn verontschuldigingen aan en zei dat hij ook spijt zal betuigen aan de familie van het slachtoffer te zullen doen. “Mijn verontschuldigingen aan een ieder die hiervan last heeft ondervonden mevrouw de rechter. Ik heb spijt, nanga ala saka fasi.”

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.