Anoniem ~ Ik heb een vakantie liefde in Suriname. Moet ik hem ‘laten halen’?

vakantie Suriname

Suriname ~ Hallo ik ben Eline. Ik heb stage gelopen in Paramaribo. En ik ben verliefd. Ik moet meteen erbij zeggen dat ik geen Hollandse Miep ben. Ik ben geboren in Suriname en woon wel al sinds mijn 1ste jaar in Nederland. Met mijn ouders en mijn broer. In een dorp.

[quads id=1]

Geboren in Suriname

Toen ik 20 was ging ik studeren in Amsterdam en toen pas leerde ik Suriname een beetje kennen. Ik wist niets en toen mijn klasgenootjes stage wilden lopen in Suriname vroegen ze of ik meekwam. Mijn ouders wilde er niets van weten dus zonder hun ’toestemming’ ging ik 3 maanden naar Paramaribo.

Ik kreeg helemaal geen steun van hun dus ik moest alles zelf uitzoeken. Toen ik wegging zeiden ze: Kom niet verliefd of zwanger terug. Zwanger ben ik niet maar wel stapelverliefd.

[quads id=1]

Ik ben verliefd

Ik ben verliefd op Roy. Mijn droom man. Van top tot teen. Ik wilde niet terug. Ik wilde daar blijven. Het was zo fijn. En fantastisch ook voor mijn studie ja. maar het was vooral fijn met Roy. Roy leerde ik de eerste week al kennen en hij is drie maanden lang bij ons in huis gebleven.

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van girlswhatsappnumbers

Ik liep stage bij een artsen praktijk en daar werkte hij ook. Hij studeert ook in Suriname. En woont bij zijn moeder en broertje. Als ik Roy moet vergelijken met vele andere jongens die ik in Suriname heb ontmoet is Roy iemand die kijkt naar de toekomst. Hij is heel erg rustig houdt niet van uitgaan enz. Als ik met mijn vriendinnen naar Havanna of Torarica in Suriname ging dan bleef hij liever thuis. Ik ben heel druk en hij heel rustig. Ik denk dat we daarom zo goed bij elkaar passen.

[quads id=1]

Al samen gewoond

We hebben praktisch drie maanden samen gewoond en geen dag ruzie of problemen gehad. Ik had een vriendje in Nederland maar de eerste week dat ik in Suriname was heb ik het uitgemaakt. Dat wilde Roy ook anders zou hij niet met me verder gaan. Een jongen met principes. Daar hou ik wel van.

Ik ben terug

Maar nu ben ik hier en hij is daar. We willen graag bij elkaar zijn. Mijn ouders gaan nooit willen dat ik voor langere tijd naar Suriname ga. En ik moet nog 3 jaar studeren. Dus dat wil ik nu ook niet. Plus mijn ouders doen alles voor mij. Mijn kamer en studie betalen zij zodat ik niet hoef te werken en me kan focussen op mijn studie. Dat kan ik dan niet zomaar stopzetten. Plus ..Als ik een jongen ga ‘laten halen’ gaan ze helemaal niets meer voor me doen. Ik vind dit echt heel lastig. Maar misschien moet ik het maar zonder hen doen. Ik kan gaan werken.

[quads id=1]

Studie gaat slecht

Roy is Surinamer. En hij studeert ook daar. Ik wil hem wel ‘laten halen’ maar ik heb geen idee hoe ik dat aan moet pakken en of ik dat wel moet doen. Maar ik wil wel bij hem zijn. Hij ook bij mij. In plaats van me concentreren op mijn studie ben ik nu alleen maar bezig met Roy. Ik ben een maand hier maar mijn studie lijdt hier echt onder.

Ik zou graag wat ervaringen van andere mensen willen horen. Ik weet natuurlijk dat er een hoop negatieve verhalen zijn. Ik ken die mensen ook zelf persoonlijk. 1 van mijn klasgenootjes heeft nu al grote problemen met een jongen uit Suriname. Ze heeft steeds ruzie met die jongen en hij onderdrukt haar en slaat haar ook. Ze kennen elkaar pas 3 maanden maar ze is helemaal veranderd. Negatief veranderd. Ze is nog steeds in Suriname en haar ouders zijn radeloos.

Ik ben veranderd

Maar dat heb ik niet. Ik ben ook wel veranderd. Ik ben rustiger geworden en serieuzer. Dat komt door Roy. Het is jammer dat mijn ouders dat niet willen en kunnen inzien. Ik wilde ze vertellen over Roy, maar ze willen er niets van weten. Ik denk dat ze helemaal niet willen dat ik met een Surinaamse jongen ga en al helemaal niet 1 die in Suriname woont met een Surinaams paspoort.

Niet gelukkig

[quads id=1]

Maar het was niet mijn bedoeling om verliefd te worden in Suriname maar dat ben ik nu wel. Ja, ik kan mijn best doen om deze liefde te stoppen. Maar dan word ik de komende maanden ook niet gelukkig van. Misschien wel nooit. Het voelt alsof Roy hier bij mij hoort te zijn. Hier of daar. Ik moet gewoon bij hem zijn.

Ik ben 24 jaar. Over 3 jaartjes ben ik klaar met school. Zou hij misschien eerst 3 maandjes hier kunnen komen. Of moet ik weer terug naar Suriname? Ik heb van alles gelezen en advies gevraagd aan de vele instanties in Nederland en Suriname maar ik schrijf naar jullie omdat ik graag van jullie wil weten wat jullie ervaring is op dit gebied en of ik door moet gaan met deze vakantie liefde uit Suriname.

[quads id=1]

Moet ik mijn ouders blij maken en het uitmaken en me richten op mijn studie? Dan zie ik over 3 jaar wel of Roy nog beschikbaar is. Maar deze laatste optie maakt me zo verdrietig. Ik hou gewoon van hem en wil hem bij me hebben. Maar heeft het wel kans van slagen? Heeft iemand ooit een vakantie liefde ‘laten halen’? Please let me know. Ik kijk uit naar jullie positieve verhalen. Brasas van Eline

Gerelateerde verhalen:

5 jaar geleden kwam ik naar Paramaribo en ik ben er nog steeds ~ Vakantie Suriname

Anoniem ~ Mijn vakantie liefde wil niet meer emigreren naar Nederland ~ Suriname

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig