Video – Voetballer Delano Derby overleden op 43-jarige leeftijd ~ Team Suriname

overleden Suriname

Suriname ~ Voormalig DWS-middenvelder Delano Derby (43) overleden. Delano Derby is maandag op 43-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Hij maakte furore als speler van onder meer DWS, DWV en Team Suriname op het WK Nederland.

[quads id=1]

Team Suriname

overleden Suriname

[quads id=1]

“Delano was een grote gangmaker. Met hem was het nooit stil, je wist altijd dat er lol was in de kleedkamer”, herinnert Ray Semmoh zich. Hij kent Derby ruim twintig jaar, vanuit het Kwaku Toernooi, en speelde met hem samen bij DWV, onder Ton Ojers. Daarvoor speelde de middenvelder bij DWS, waar hij begon met voetballen. Semmoh had hem ook nog onder zijn hoede bij FC Amsterdam en als laatst kwam Derby uit voor de veteranen van Real Sranang.

Echte voetbalgek

[quads id=1]

“Een paar weken geleden hebben wij (onze vriendengroep) hem nog gezien bij een feest. En ik ben samen met hem naar het Surinaamse elftal gegaan”, vervolgt Semmoh. “Als er iets met voetballen was, was Delano er. Een voetbaltoernooitje? Hij speelde zelf mee of regelde een team. Hij was echt voetbalgek.”

overleden Suriname
Voetballer Derby

De familie maakt het volgende bekend:
Lieve mensen,

Het nieuws is ook bij jullie als een bom aangekomen. Delano Alwin Derby onze zoon, broertje, broer is gisteren gaan rusten.

Ik heb heel veel berichten op Facebook voorbij zien komen. Wij willen jullie allemaal bedanken voor alle steun betuiging.

Voor degenen die langs willen komen om te condoleren, zijn jullie vanaf woensdag 7 november om 12 uur welkom op de Statenjachtstraat 131.
Bekijk hier een korte video:

[quads id=1]

Coverfoto van realsranang
Bron: Amsterdamsche voetbal
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.