Johannes sloop de kamer binnen van 12-jarige en dwong haar tot omgang ~ Suriname

zus Paramaribo

Suriname ~ Vier jaar voor ontucht met minderjarig meisje. Het was voor Johannes M. duidelijk een bittere pil toen hij van kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor vernam dat hij vier jaar onvoorwaardelijk achter de tralies moet doorbrengen.

[quads id=1]

Verdachte uit Suriname

De verdachte hield de lippen stijf op elkaar vanaf het moment dat de rechter haar vonnis motiveerde. “Wij hebben genoeg bewijs dat je schuldig bent. Het slachtoffer heeft duidelijk verklaard dat jij het bent”, zei de magistraat luidop.

Johannes M. heeft in september 2015 omgang gehad met het slachtoffer op haar woonadres. Het meisje dat nu 15 jaar is verklaarde bij de politie dat de verdachte haar kamer ongewenst binnenkwam en haar dwong tot omgang, waaraan ze hevige bloedingen overhield. Hoewel haar verklaringen bij de politie niet consistent waren, is uit het onderzoek gebleken dat er daadwerkelijk ontucht is met het slachtoffer gepleegd.

[quads id=1]

Hevige bloedingen

“Ik ben tot het oordeel gekomen dat jij het kind hebt misbruikt. Niemand vertelt zomaar iets aan de politie. Je zegt dat ze naderhand omgang heeft gehad met andere jongens maar jij mag niet aan haar lijf komen. Ze is nog steeds minderjarig. Al heeft ze nu andere dingen gedaan, jij hebt het recht niet. Jij was degene die haar kamer binnen bent gelopen en haar hebt gedwongen om omgang te hebben. Je mag het gewoon niet.”

[quads id=1]

Advocaat afwezig

De advocaat van de verdachte, Benito Pick, was afwezig tijdens de uitspraak van de rechter. Valstein-Montnor deelde de verdachte mee dat hij het recht heeft om in hoger beroep te gaan als hij erbij blijft dat hij onschuldig is. Ze benadrukte dat het strafvoorstel van openbaar aanklager Astrid Niamat gepast is en dat zij daarvan niet zal afwijken omdat hij de straf verdient. De verdachte trok een zuur gezicht en verliet de beklaagdenbank om te worden afgevoerd.

meisje Suriname
Voorbeeldfoto

Geschreven door  Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.