Waarschuwing: Reis geboekt via Travelbird? Vakantie Suriname Nederland

vakantie Paramaribo Suriname

Nederland – ‘Zeker 40.000 toeristen de klos’. De financiële problemen van het Nederlandse internetreisbureau TravelBird treft zeker 40.000 toeristen, de meesten uit Nederland. Je kon ook je vakantie naar Suriname bij hen boeken.

[quads id=1]

Vakantie Nederland

Dat blijkt uit nieuwe verwachtingen van garantiefonds SGR, dat vele miljoenen moet uitkeren om gedupeerde reizigers schadeloos te stellen. TravelBird, dat kampt met maandenlange betalingsachterstand aan hotels en busbedrijven, kreeg vorige week surseance. Alleen vliegmaatschappijen zijn vooraf betaald, dus die tickets blijven geldig.

[quads id=1]

Verkoop gestopt

Alle reisverkoop is gestopt. De SGR is volgens directeur Erik-Jan Reuver druk bezig om de vakanties van 6.000 gestrande toeristen op de bestemmingen af te laten maken. Daarnaast helpen ze tot nu toe al 32.000 mensen die nog moeten vertrekken. TUI springt bij.

Onzekere fase

[quads id=1]

,,De bewindvoerder werkt tot 9 november mee aan het doorgaan van de reizen op onze kosten. Daarna is de situatie wat onzeker, omdat er diverse partijen zijn die TravelBird willen overnemen of doorstarten. Wie niet weg kan, krijgt geld terug”, aldus Reuver.

Driehonderd medewerkers

TravelBird, dat in 2010 begon met online koopjes, wilde een Europese reisgigant worden. De omzet bleef na een eerdere sanering steken op 150 miljoen euro. Een deel van de driehonderd medewerkers kan mogelijk terecht bij de Duitse evenknie Holidayguru, die een vestiging in Amsterdam wil openen.

Wat zijn je rechten? Bekijk hier de video voor meer informatie. Kijk ook naar een video van een paar maanden geleden met de CEO van de organisatie.

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.