Video – Na rook heeft Ornamibo nu last van verschrikkelijke vliegenplaag ~ Suriname

vliegen Suriname

Suriname ~ Vliegenplaag teistert bewoners Ornamibo en omgeving. Na weken geteisterd te zijn door een enorme rookontwikkeling, hebben bewoners van Ornamibo in Suriname nu te lijden onder een vliegenplaag.

[quads id=1]

Vliegen in Suriname

Een vliegenplaag teistert al enkele dagen bewoners in de omgeving van de vuilstortplaats Ornamibo. De oorzaak is niet bekend, maar de bewoners van de twee woningen in de straat die leidt naar de vuilstortplaats zitten met de handen in het haar.

[quads id=1]

vliegen Suriname
Voorbeeldfoto vliegen

Maikel Sabajo, die op ongeveer vijftig meter van de vuilstortplaats woont, denkt dat de plaag het gevolg is van de brand die vorige maand ruim een week heeft gewoed te Ornamibo en zorgde voor enorme rookoverlast in Wanica en Paramaribo.

Vliegen in je pot

“Ik kan nu niet eens koken. Als je de pot openmaakt, komen die vliegen aan de boel zitten. Voorlopig koop ik eten”, schetst hij de situatie.

[quads id=1]

Sabajo, die de ramen en deuren niet open kan doen door de vliegenplaag, zegt dat zelfs insectenspray gebruiken geen soelaas biedt. Een winkelier aan de Mahadjan Adhinweg zegt dat hij geen vliegen in de winkel krijgt, omdat hij insecticiden gebruikt.

Voor de winkel

Voor zijn winkel is het een ander verhaal. Op enkele dozen voor het pand heeft hij een middel gezet waardoor een zwerm blijft vastkleven en een wisse dood sterft.

vliegen Suriname
Na weken geteisterd te zijn door een enorme rookontwikkeling, hebben bewoners van Ornamibo nu te lijden onder een vliegenplaag. Foto: Jason Pinas

Het restaurant naast de winkel heeft de deuren al enkele dagen gesloten vanwege de vliegen. Mahinder, die te Houttuin woont, hoopt dat er gauw wordt ingespeeld op de nieuwe situatie. “Ik heb mijn ramen op slot gedaan en het huis blijft potdicht.

Huis blijft dicht

[quads id=1]

Zo krijg ik die vliegen niet binnen.” Ook spuit hij met insecticiden “Maar zodra dat alles vervliegt, is het een ramp.” Geconfronteerd met de vliegenplaag zegt districtscommissaris Audrey Hankers niet op de hoogte te zijn. Ze verzekerde de assistentie van het BOG in te zullen roepen.

In 2016 werd dit probleem al eerder aangepakt. Bekijk de video hierover:

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.