Schokkende video’s – Leerkracht mishandelt 14-jarige leerling op school in Amerika

Amerika school

Amerika ~ Leerlingen filmen hoe docent in VS een 14-jarige klasgenoot te lijf gaat. Een muziekdocent aan een middelbare school in Californië is gearresteerd nadat een video is opgedoken waarop is te zien dat hij één van zijn leerlingen aanvalt en herhaaldelijk slaat.

School in Amerika

Volgens CBS Los Angeles zou de 14-jarige jongen zich racistisch hebben uitgelaten tegenover de 64-jarige docent waarna die in woede ontstak. De docent werd na betaling van een borgsom van 50.000 dollar voorlopig vrijgelaten. Medestudenten van de Maywood Academy High School legden het gevecht vast met hun mobiele telefoon.

Gevecht is opgenomen

Daarop is te zien hoe de docent zijn woede niet kan beheersen en de jongen te lijf gaat. De leerling werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis.

Schokkende beelden
school Amerika
Foto van GFC

,,Ik was bang voor de jongen, maar ook voor de docent’’, zei een getuige van het drama tegen CBS Los Angeles. De ruzie zou zijn begonnen toen de docent de jongen erop wees dat hij niet het juiste schooluniform droeg. Vervolgens begon de jongen de zwarte docent uit te schelden, waarbij hij hem herhaaldelijk voor ‘n*gger’ uitmaakte, een zeer beladen scheldwoord in Amerika.

Ouders en studenten waren geschokt na het zien van de beelden. ,,Hier moet iets gebeuren, dit is totaal uit de hand gelopen’’, aldus een van de ouders.

De docent ontvangt ook veel steunbetuigingen. Er is zelfs een inzamelingsactie op touw gezet om hem te helpen zijn juridische kosten te betalen. Volgens zijn supporters is de man in het verleden al vaker verbaal en fysiek bedreigd.

Kijk hier naar de video’s:


Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.