Hoofd Mulo school ontheven uit functie na ‘wenkbrauw incident’ ~ Suriname

school Suriname

Het hoofd van Mulo Henar in Nickerie te Suriname is door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in gebreke gesteld en ontheven uit haar functie in afwachting van tuchtmaatregelen.

[quads id=1]

Mulo Suriname

Haar is gezegd dat ze op dit moment geen functie heeft en het schoolterrein niet mag betreden. In een brief die ze vrijdag op het ministerie heeft opgehaald, wordt haar verweten een leerlinge zwaar te hebben mishandeld. “Het ministerie heeft mij in de steek gelaten. Ik ben in de fout gegaan, omdat ik een scheermes heb gebruikt”, zegt het 52-jarige schoolhoofd dat dinsdag de wenkbrauwen van een twaalfjarige leerlinge heeft afgeschoren. “Als je geen politieke dekking hebt, heeft zelfs een hond het beter dan jij. Men heeft de zaak opgeblazen. Ik ben niet klein te krijgen en hoop dat het recht zal zegevieren.”

[quads id=1]

Ik ben in de steek gelaten

Het schoolhoofd zegt de maatregel genomen te hebben toen bleek dat het meisje tegen de schoolregels verticale streepjes in de wenkbrauwen had geschoren. Dat zag zij toen het kind vorige week op kantoor het klassenschrift ophaalde. Ze heeft het meisje aangesproken en haar gezegd dat de volgende dag de wenkbrauwen met oogpotlood moesten zijn bijgewerkt.

Toestemming gekregen

Dat heeft het kind niet gedaan, ook niet toen het hoofd haar in de week erop nog twee keer aansprak. Deze week verscheen de natuurkunde-leerkracht boos met het kind op kantoor, met het verhaal dat het kind had gezegd dat zij met toestemming van het schoolhoofd de streepjes in de wenkbrauwen had aangebracht.

[quads id=1]

Goede leerkracht

“Ik zei toen: je bent koppig. Als je niet luistert zal ik je helpen om het andere deel van de wenkbrauwen eraf te halen”, zegt de in ongenade gevallen schoolleider, die naar eigen zeggen al dertig jaar bekend staat als een goede leerkracht. “Ik word de grond ingeboord en de vloer wordt met mij aangeveegd. Ik ben niet in de gelegenheid gesteld door het ministerie iets te zeggen. Ik kreeg van mijn meerdere te horen dat zij slechts opdrachten uitvoert.”

school Suriname
voorbeeldfoto Nikra make up
Kleine dingen

[quads id=1]

Ze vindt het erg dat zij zich niet mag verweren. “Als ik voor deze kleine dingen moet hangen, heeft men mij onrecht aangedaan. Men heeft niet onderzocht hoe kinderen over mij denken. De manier waarop het naar voren is gebracht, is het alsof ik dat kind hardhandig heb aangepakt.” Het doet de schoolleider pijn dat zij door de politie op school is opgehaald, alhoewel ze correct is behandeld door hen. “In mijn laatste onderwijsjaren overkomt mij dit!”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.