Reactie bezorgde ouders na wenkbrauw incident op school in Suriname

school Suriname

Suriname,

Beste Familie nieuws,
Ik schrijf deze bericht namens een groep bezorgde ouders uit Suriname. Dit naar aanleiding van wat zich heeft afgespeeld om Mulo Henar.

[quads id=1]

Mulo in Suriname

Die directrice heeft als eerst geen recht om aan dat kind te komen, als ze iets gedaan had wat tegen de normen van de school was, dient zo een kind aangesproken te worden. Ik zie overal op facebook al foto’s en filmpjes circuleren van dat meisje. Als ze nu een verkeerde stap neemt door schaamte, wie gaat dan verlies lijden? Niet de directrice, maar de ouders en verzorgers. Dit geval kan ertoe leiden dat anderen der zullen plagen, men kan der allerlei bijnamen geven en lastig vallen.

[quads id=1]

Juiste begeleiding

Als zo een kind niet de juiste begeleiding krijgt, dan kan het echt een impact hebben op der leven. Straks wilt ze niet meer naar school of kan ze niet meer goed studeren, alleen omdat der schoolhoofd zo een stap heeft genomen. Der hele toekomst zal verpest worden. Ik zie dat heer Doekhie ook heeft aangegeven dat ze goede begeleiding nodig heeft. Maar de vraag is, bij wie moet ze zijn om begeleid te worden??

Goede begeleiding in Suriname

[quads id=1]

Wij zijn van mening dat in Suriname veel dingen veranderd moeten worden, als eerst zou er op alle scholen een leerlingbegeleider geplaatst moeten worden, dit zal ervoor zorgen dat kinderen hun hart kunnen luchten. Want er zijn een heleboel kinderen die iemand nodig hebben om hun zegje te doen. Als ze niemand vinden, dan plegen ze zelfmoord of gaan ze de verkeerde pad op. Daardoor krijg je ook veel drop-outs, drugsverslaafden etc.

Training
school Suriname
voorbeeldfoto Nikra make up

Verder moeten de schooldirecteuren getraind en begeleid worden, zodat ze zichzelf kunnen beheersen en niet hun boosheid op zodanig manier uiten. Weet je wat ook een rol speelt? Ze hebben verkeerde mensen hier en daar geplaatst. De juiste mensen moeten op de juiste plekken geplaatst worden. Een schoolhoofd dat zo een gedrag vertoont, hoort daar niet thuis. Ze heeft geen controle over zichzelf.

Nog niets gedaan

[quads id=1]

Er was een tijdje geleden aangegeven dat men op alle scholen mensen zouden plaatsen om kinderen te begeleiden en hun te motiveren. De nieuwe schooljaar is al van start en er is nog niks gedaan. In andere landen heb je op alle scholen wel iemand, dat kan ook in Suriname gebeuren, dan zal je zien dat er ook minder drop-outs en gedragsproblemen voorkomen bij kinderen.

Regels voor een ieder

Misschien kunt u ook bij vermelden dat: Het echt Jammer is dat bepaalde leerkrachten niet verder denken dan hun neus lang is. En dan komen ze praten dat er regels zijn voor een kind, ze moet volgens de regels naar school komen. Er is ook een duidelijke regel voor de leerkrachten, dat ze niet aan een kind zijn/haar lichaam mogen komen. Heeft ze die regel niet overtreden????

Op de website

Kunt u dit aub posten op uw site? Ik schrijf naar u namens een paar ouders die heel erg bezorgd zijn en we zijn van mening dat de scholen begeleiders moeten hebben.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.