Directrice van school in Suriname gehoord door de politie na ‘wenkbrauw incident’

Mulo Suriname

Suriname ~ De directrice van Mulo Groot Henarpolder in Suriname  is donderdagmiddag kort aangehouden en voorgeleid bij de hulpofficier. UlrichTjin Liep Shie, Regio Commandant bevestigt haar aanhouding.

[quads id=1]

Directrice uit Suriname

Volgens hem heeft de familie van een eerste klasse leerlinge van de school aangifte gedaan bij de politie tegen mishandeling. Tjin Liep Shie zegt dat de directrice is gehoord in de zaak en heengezonden. “Het is niet goed te praten, omdat je, je eigen recht niet kan toepassen op leerlingen die verkeerd handelen wetende ook dat je niet aan het lichaam van een kind mag komen” zegt Tjin Liep Shie.

Wenkbrauw afscheren

[quads id=1]

De directrice heeft woensdag tegen de wil van A., leerlinge van Mulo Groot Henar gehandeld door haar wenkbrauwen af te scheren met een scheerapparaat.

Nadat de directrice van de school geïnformeerd werd dat A. met ‘heel smalle’ wenkbrauwen rondliep op het schoolerf, heeft ze gelijk ingegrepen. De directrice heeft het kind laten roepen naar het kantoor. Volgens ooggetuigen heeft het kind de directrice gesmeekt om niet haar wenkbrauwen te scheren.

Kind heeft gesmeekt

[quads id=1]

De familie is woedend. “Het zou beter zijn dat ze met strafmaatregelen komt dan het recht in eigen handen te nemen” zegt Dayawantie Rampersad, oma van het kind bij wie ze verblijft. Ze hoopt dat in de toekomst soortgelijke taferelen zich niet meer voordoen op de school, “niet alleen op Groot Henar maar over het hele land” benadrukt ze.

Voorlopig thuis
Mulo Suriname
Uit Privacy voor de leerling hebben we de foto onherkenbaar gemaakt

Volgens haar blijft het kind voorlopig thuis en zal maandag weer de lessen volgen. Voor de oma is belangrijk dat de directrice niet meer terugkomt op Mulo Groot Henar. De krant probeerde een reactie te krijgen van de Inspectie VOJ niveau Nickerie, maar werd verwezen naar het diensthoofd die niet bereikbaar was.

Geen reactie

[quads id=1]

Het is de krant ook niet gelukt een reactie te krijgen van de directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.