Directeur scheert wenkbrauw van leerling met scheermesje ~ Suriname

Mulo Suriname

Suriname ~ Doekhie eist ontslag van directeur Mulo Henar. De directeur van Mulo Henar te Suriname moet direct ontslagen worden.

[quads id=1]

Mulo Suriname

Dit zegt Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) aan Starnieuws. Zij heeft de wenkbrauwen van een leerling geschoren. De leerling had een ‘streepje’ in haar wenkbrauwen. De directeur heeft daarna de wenkbrauwen gedeeltelijk afgeschoren met een scheermes. Intussen heeft de grootmoeder van het kind, bij wie zij verblijft, aangifte gedaan bij de politie van Henar.

[quads id=1]

Er is enorme verontwaardiging over de handeling van de directeur ontstaan. Deze kwestie is intussen ook onder de aandacht gebracht van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. “Dit is barbarisme. Ik heb dit soort taferelen in mijn jeugdjaren meegemaakt. Maar ik dacht dat de jaren vijftig van de vorige eeuw allang voorbij zijn,” zegt Doekhie.

Het Assembleelid merkt dat met zweet en tranen deze school op zijn initiatief is gebouwd. “Het voelt helemaal niet goed aan wanneer barbaren niet hebben begrepen waar de school voor staat,” benadrukt Doekhie. Dit is een zware aanslag plegen op het kind. Haar verdere leven kan in de knoei komen als zij niet goed wordt begeleid. Het is strafbaar om aan iemands lichaam te komen. “Dit is duidelijk geweld gebruiken tegen een weerloos schoolkind,” benadrukt Doekhie.

[quads id=1]

Mulo Suriname
Uit Privacy voor de leerling hebben we de foto onherkenbaar gemaakt

Waarnemend regiocommandant, Ulrich Tjin Liep Shie, zegt dat de grootmoeder geen strafrechtelijke vervolging wil van de schooldirecteur. Zij wil wel een ernstige waarschuwing. Volgens Tjin Liep Shie is dit geval wel ambtshalve vervolgbaar. Hij wacht het verdere onderzoek af.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.