Update rechtszaak ’terreur broers’ uit Paramaribo: ‘Niet genoeg bewijs’

broers Paramaribo

Paramaribo ~ ‘Niet genoeg bewijs in zaak terreurverdachten’. Bij de voortgang van de rechtszaak tegen de terreurverdachten Naser I. en Raoul A. heeft de vervolgingsambtenaar Zamier Phierkhan die woensdag als getuige verscheen verklaard dat er niet genoeg bewijs is dat de broers uit Paramaribo van plan waren om aanslagen in Suriname te plegen.

[quads id=1]

Broers uit Paramaribo

De mannen staan terecht voor het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat(ISIS) en het doen van voorbereidingshandelingen om terroristische aanslagen te plegen in Suriname. De vervolgingsambtenaar moest van kantonrechter Cynthia Valstein Montnor voor de laatste keer verschijnen als getuige in Paramaribo.

Laatste keer verschijnen

[quads id=1]

Hij is als een paar keren gehoord door de magistraat. De agent is lid van het team van de Forensische Opsporing van Politie. De rechter vindt het niet nodig om meer getuigen te horen. De fase van getuigenverhoor in de zaak is met dit verhoor afgesloten.

Verder behandeld

[quads id=1]

De zaak wordt op 28 november verder behandeld. Advocaat Murwin Dubois heeft gisteren gedurende de hele voortgang van de strafzaak tegen Naser I. en Raoul A. vragen gesteld aan de getuige aan de hand van vijf lijvige dossiers.

Eerdere berichten:

Vader terreurverdachten gaat tekeer in rechtszaal ~ Paramaribo

Nieuw terreurdreiging voor Suriname via Facebook. Prade: ‘Maak je geen zorgen’

 

 

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: DWT