SRD 800.000 gestolen van Centrale markt Paramaribo. Lecton wordt beschuldigd

markt Paramaribo

PARAMARIBO – ‘IK WIST DAT ZE MIJ ZOUDEN AANVALLEN’ – “Ik heb een transparant beleid en ik doe mijn werk in Paramaribo naar eer en geweten en heb niets te verbergen.

[quads id=1]

Markt Paramaribo

Laten ze een onderzoek komen doen”, zegt marktmeester John Lecton. Hij reageert op de recente beschuldigingen van VHP-parlementariër MahinderJogi en landbouwer Sanjaykumar Dassasing over corrupte handelingen bij de Centrale Markt. Lecton is woedend om de beschuldigingen aan zijn adres geuit in de media. Hij ontkent de beschuldigingen met klem.

[quads id=1]

Beschuldigingen in de media

Lecton wordt ervan beschuldigd SRD 800.000 achterover te hebben gedrukt. Ook zou hij een stand van Dassasing hebben toegewezen aan een andere marktventer die zijn voorkeur geniet. “Ik ben bezig een brief naar de procureur-generaal en De Nationale Assemblee (DNA) te schrijven. Dit moet onderzocht worden. Mensen kunnen niet zomaar beschuldigingen uiten. Ik ben niet bang voor een onderzoek. De oppositie is gewoon bezig. Ik weet niet wat Jogi’s probleem is. Niemand anders klaagt hier”, aldus Lecton.

Niemand klaagt

[quads id=1]

Hij onderstreept de noodzaak voor een onderzoek om beschuldigingen die zijn geuit te ontkrachten. “Ik nodig DNA uit om naar de markt hier in Paramaribo te komen zodat ik een ieder inzage kan geven.” De marktmeester zegt dat hij de beschuldigingen zag aankomen. “Ik wist dat ze mij zouden aanvallen. Ze zien dat ik een heleboel doe voor de markt en dat doet ze pijn. Ik ben NDP’er maar als het erop aankomt dat ik zaken moet doen om de markt vooruit te brengen ben ik niet paars maar kleurenblind.”

Het doet ze pijn

Lecton weet niets af van klachten van marktventers of bezoekers over zijn beleid. “Ik heb een open deur. Ik ben de hele dag onder de markt. Ik ben zo dichtbij de mensen. Niemand klaagt. Men mag op elk gewenst tijdstip van de dag binnenlopen en ik zal ze te woord staan. Ik weet niet wat die gasten die hiermee bezig zijn, willen.”

Toeristische trekpleister

[quads id=1]

Lecton zegt dat zijn plannen om meer venters aan te trekken en de markt te veranderen tot een toeristische trekpleister geboycot worden. Hij benadrukt verder dat Dassasing, die beweert dat zijn stand onder de markt opzettelijk aan een andere venter is toegewezen, niet persoonlijk kent. De ondernemer was achter met zijn betalingen.

“Wettelijk is het zo dat de stand weer in handen komt van de markt als je een betalingsachterstand hebt. Wat die man vertelt, klopt helemaal niet. Alleen valse beschuldigingen zijn dit.”

Valse beschuldigingen

markt ParamariboDoor de late betalingen is de venter zijn stand kwijtgeraakt. Hij exploiteerde de stand niet. “Hij heeft geen vergunning, kan niets overleggen en loopt nu onwaarheden te verkondigen om zaken anders te laten lijken. Ik lap deze beschuldigingen gewoon aan mijn laarzen. Het is zijn zaak, ik laat mij deze kwestie niet naar het hoofd stijgen”.

Geschreven door  Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.