Video – Vliegtuig met bijna 200 passagiers neergestort ~ Buitenland

vliegtuig buitenland

Buitenland ~ Een Indonesisch passagiers vliegtuig met 189 inzittenden is in de nacht van zondag op maandag neergestort in zee, ten noorden van Java.

[quads id=1]

Vliegtuig buitenland

De Indonesische autoriteiten houden er rekening mee dat niemand de crash heeft overleefd. Het toestel van Lion Air was voor een korte vlucht op weg van Jakarta naar Pangkal Pinang op het eiland Bangka, vlak bij Sumatra. De Javaanse luchtverkeersleiding kreeg al na dertien minuten het verzoek van de piloot om terug te mogen keren. Daarna ging het radiocontact verloren en stortte het vliegtuig, met 181 passagiers en acht bemanningsleden neer.

[quads id=1]

Nieuwe toestel

De kans is groot dat alle inzittenden zijn omgekomen. “Op basis van de gevonden lichaamsdelen verwacht ik geen overlevenden”, zegt een woordvoerder van BASARNAS. Hij verwacht dat de meeste slachtoffers nog in de romp van het vliegtuig zitten.

[quads id=1]

‘Haperende motor’

Het neergestorte vliegtuig had gisteren technische problemen tijdens een vlucht van Bali naar Jakarta. Een passagier zegt in Indonesische media dat de motor leek te haperen en dat de linkermotor een ander geluid maakte dan de rechter. Ook werd volgens haar de vloer van de cabine warm en viel de airco uit.

“De problemen hebben we volgens de procedures verholpen”, zegt een topman van Lion Air. Hij wil niet zeggen wat het technische probleem was. Het is een nieuw toestel, dat pas in augustus in gebruik is genomen.

Vlucht van een uur

Het toestel van luchtvaartmaatschappij Lion Air was vannacht onderweg van Jakarta naar Pangkal Pinang op het eiland Bangka. Dat is een vlucht van ruim een uur.

Met honderden mensen wordt gezocht naar overlevenden. Er zijn al paspoorten, rijbewijzen en pinpassen gevonden.

 

vliegtuig buitenland
Foto van Twitter

Kijk hier naar de video’s:

[quads id=1]

[quads id=1]


Bron: NRC,.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.