Hoe zit het met die 2 miljoen die in een ambulance naar Suriname zat?

euro Suriname

Suriname ~ Een 46-jarige garagehouder uit Almere moet 2,5 jaar de cel in omdat hij twee miljoen euro cash had verstopt in het dak van een ambulance die naar Suriname werd verscheept.

[quads id=1]

2 miljoen voor Suriname

De Amsterdamse rechtbank denkt dat garagehouder Marlon B. crimineel geld heeft witgewassen. De douane onderschepte de lading geld in oktober 2016, toen een scanner ‘afwijkende contouren’ waarnam in het dak van een ambulance die vanuit Nederland naar Suriname werd verscheept.

Marlon B.

euro Suriname

Bij controle bleek dat het om twee pakketten contant geld ging die verstopt waren in de zijwanden van het dak van de ziekenwagen.

[quads id=1]

De 4000 briefjes van 500 euro waren verpakt in doorzichtige plastic zakken, waarin ook gemalen koffie zat. Koffie wordt geregeld gebruikt door smokkelaars die speurhonden hopen te omzeilen.

Tekeningen

B. ontkende in de rechtbank dat hij had geweten dat er geld in zijn ambulance zat verstopt. Volgens zijn advocaat Gerald Roethof was er geen bewijs dat B. dat moest hebben geweten. Een scanner nam ‘afwijkende contouren’ waar in het dak van de auto

Daar dacht de rechtbank anders over: in een rugzak in de auto van B.’s echtgenote waren briefjes gevonden met daarop schematische tekeningen van de bovenkant van een ambulance.

Ambu

Ook stond het woord ‘ambu’ genoteerd, net als bedragen en optelsommen met het woord ‘verstuurd.’ Op de briefjes vond de politie vingerafdrukken van B. Hij moet daarom hebben geweten dat het geld werd verstuurd.

Snelle Jaguar

Vanwege de manier van verpakken én het feit dat het louter briefjes van 500 euro waren, die vrijwel alleen in het criminele milieu worden gebruikt, moet B. hebben geweten dat het geld een criminele herkomst had, meende de rechtbank.

[quads id=1]

Omdat B. ook nog bij de aankoop van een snelle Jaguar papieren vervalste, moet hij dertig maanden de cel in. Hij was al eens eerder veroordeeld voor het witwassen van geld.

Gerelateerde berichten:

Redactie: Jerrel van Embricqs zegt niets te maken te hebben met die 2 miljoen

Redactie: 44 jarige man uit Almere opgepakt voor geld-smokkel naar Suriname

 

 

Bron: Parool.nl
Geschreven door MAARTEN VAN DUN
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.