27-jarige Xiomara beschuldigt 71-jarige ‘Ben’ Olivieira uit Suriname van misbruik

politie Suriname

Suriname ~ Ondernemer en sociale duizendpoot Ruben ‘Ben’ Olivieira (71) wordt beschuldigd van intiem misbruik. De nu 27-jarige Xiomara T. beweert dat hij omgang met haar tegen haar zin heeft gehad toen ze dertien jaar oud was.

[quads id=1]

Ben uit Suriname

Afgelopen zaterdag heeft zij voor het eerst verteld wie haar zou hebben misbruikt. Destijds werd haar vader door haar moeder verdacht, omdat zij toen alleen met hem woonde. Xiomara die momenteel in Nederland woont, komt binnenkort speciaal naar Suriname om aangifte te doen bij de politie.

Aangifte tegen de politie

[quads id=1]

Het vermeende slachtoffer woonde destijds alleen met haar vader aan de toenmalige Wanicastraat en zat in de eerste klas van het Arthur Hoogendoorn Atheneum. Olivieira zou haar hebben benaderd onder het mom dat hij haar aan een carrière als fotomodel kon helpen en haar daarin wilde begeleiden. Bij de tweede ontmoeting zou hij haar naar een appartement hebben meegenomen en zich daar aan haar hebben vergrepen.

Fotomodel worden

Na het incident zou zij geen contact meer met de man hebben gehad. Uiteindelijk werd Xiomara na de ontdekking dat ze intiem was misbruikt uit huis geplaatst en opgenomen in het begeleidingscentrum van Stichting voor het Kind. Door de traumatische ervaring van het misbruik zouden haar schoolprestaties achteruit zijn gegaan, waarna onderzoek van de desbetreffende overheidsinstanties het misbruik aan het licht bracht.

Olivieira reageert geschoktXiomara

[quads id=1]

Olivieira door de Ware Tijd met de beschuldiging geconfronteerd, reageert “geschokt” en ontkent met klem zich schuldig te hebben gemaakt aan het vermeende vergrijp. Het verbaast hem dat iemand na veertien jaar met een dergelijke beschuldiging komt. In eerste instantie ontkent hij categorisch Xiomara te kennen. Daags daarna komt hij daarop terug en stelt tegenover de krant “negen jaar geleden” een liefdesrelatie met Xiomara te hebben gehad.

Liefdesrelatie

Toen was ze, aldus de ondernemer, al zeventien of achttien jaar. “Ik was haar suikeroompje. Ik ging haar thuis ophalen. Ze kreeg in die tijd SRD 250 zakgeld per week. Plus kreeg ze de eerste dag een Blackberry cadeau”, zegt de ondernemer. Hij vermoedt dat de aantijging met rancune te maken heeft of een poging om hem geld van hem af te persen.

Geld afpersen
Suriname politie
Ben Olivieira. Foto uit DWT

“Wat een onzin allemaal. Ten eerste had ik toen ik achttien jaar was een vriend, dus dat wat hij zegt slaat op niets. Ten tweede weet hij dondersgoed wat hij heeft gedaan en hoe dat allemaal is gegaan. Wat een laffe, vieze man zeg. En rancune? Tuurlijk ben ik boos, hij heeft me misbruikt toen ik dertien was en nog maagd”, reageert Xiomara.

Ik hoef niets

[quads id=1]

Ze zegt totaal niet uit te zijn op geld. “Ik heb geen andere motieven en van hem hoef ik al helemaal niets. Wat voor mij belangrijk is, is dat dit soort mannen in de toekomst wel honderd keer nadenken voordat ze dit soort dingen uithalen. Ik kom binnenkort naar Suriname om aangifte te doen”, aldus het vermeende slachtoffer.
Bron: DWT
Geschreven door Ivan Cairo

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.