Anoniem ~ Mijn vakantie liefde wil niet meer emigreren naar Nederland ~ Suriname

vakantie Suriname

Suriname ~ Hallo FamilieNieuws. Ik ben Ilse en 5 jaar geleden ben ik Mattie tegenkomen tijdens mijn vakantie in Suriname. Hij was net vrijgezel en ik ook een soort van. Ik had toen ook net een kindje.  Zucht een lang verhaal wat niet relevant is voor dit verhaal.

[quads id=1]

vakantie naar Suriname

Nou misschien wel want Mattie is als een vader voor mijn zoontje. Hij kent hem alleen als papa. Zijn eigen vader (Nederlandse man) heeft nooit naar hem omgekeken. Dat komt ook mede door mij.

Goed. We werden verliefd. Niet meteen. We waren eerst vrienden. Natuurlijk had ik een jonge baby dus we waren voorzichtig.

[quads id=1]

Ik had in het begin ook nog hoop dat het goed zou komen met mijn ex. Maar toen hij vernam dat ik een schatje in Suriname had was hij voorgoed klaar met me. Prima, want onze relatie was toch niet echt zoals het moet zijn. Hij verhuisde en ik woonde toen alleen met mijn zoontje.

Alleen met mijn zoontje

Mattie kwam 2 keer per jaar naar Nederland en ik minstens 1 keer voor langere tijd naar Suriname. Mattie is trouwens  gewoon een Surinamer met een Nederlands paspoort. Hij kan gewoon komen en gaan. Hij werkt voor zichzelf dus dat is geen probleem. Ik hoef geen papieren ofzo te regelen voor hem. Dus het is geen ‘laten halen’ verhaal.

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Welsh Womens Aid

Maar ik wil absoluut niet in Suriname  wonen dus besloten we om samen in Nederland te wonen. Bij mij en zijn zaak zou gewoon blijven draaien met een paar aanpassingen. Ik werk ook dus ook al zou het iets minder gaan, we zouden twee inkomens hebben. Geen enkel probleem dus.

2 inkomens

[quads id=1]

De planning was om dit jaar nog hier te komen maar afgelopen zomer waren we in Suriname en toen heeft hij me gezegd dat hij ervan af ziet. Dus nu zit ik hier in Nederland en heb ik een afstandsrelatie met een man die niet bij me wil komen wonen. Het gaat dus al 5 jaar zo. Hij zegt dat hij wel van me houdt maar hij gaat het niet redden in Nederland. Niet financieel en niet emotioneel. Hij wil gewoon niet.

Hij wil gewoon niet

En ik wil niet in Suriname wonen, want dat is ook een optie. Ik vind die 8 weken in de zomer lang genoeg. En ook ik wil mijn baan en mijn huis niet opgeven. Ik hou vreselijk veel van Mattie. Maar ik vind dat hij niet genoeg van mij en mijn zoontje houdt. Het is zo makkelijk voor hem om hier te komen wonen bij mij. Waarom doet hij dat niet? Het ergste vind ik dat hij me voorgelogen heeft. Hij had beloofd om te komen. En iedereen verheugde zich er op. En die klein mist hem ook zo erg. Ik heb hem gewoon hier bij mij nodig. Ik wil ook verder met mijn leven. Misschien nog een kind. Ik weet niet. Gewoon samen verder.

[quads id=1]

Ik heb hem hier nodig

Ik heb het gevoel dat ik 5 jaar lang ben voorgelogen. En dat ik al die jaren heb weggegooid door op hem te wachten. Of ben ik nu niet eerlijk? Ik snap het gewoon niet. Misschien hebben jullie wat advies voor mij want ik weet niet wat ik moet doen. Ik voel dat er een breuk is gekomen in onze relatie.

Al zou ik nu naar Suriname verhuizen het lijkt alsof onze relatie niet stabiel genoeg is. Zouden jullie die kans wagen? Of moet ik maar verder gaan zonder Mattie. En mijn zoontje dan? Hij heeft al geen contact met zijn echte vader. Moet ik dan weer een vader van hem afpakken?

Geen contact met zijn vader

Kunnen jullie mij misschien wat advies geven. Ik ben zeer benieuwd wat jullie visie is op mijn verhaal.

Oja, Mattie is wel echt de allerleukste en knapste man die ik ooit heb ontmoet. En een toffe papa voor mijn zoon. Dus zo makkelijk is het niet voor mij om hem weg te doen. Dat wil ik echt niet. En alleen zijn wil ik ook niet. Ik ben echt heel gek op Mattie. Maar er moet iets veranderen. er zijn 3 opties. Hij komt hier. Ik ga daar of we gaan uit elkaar.

gerelateerde verhalen:

Anoniem – Ik ben verliefd geworden op een man die op vakantie was in Paramaribo

[quads id=1]

Anoniem – Ik ben verliefd geworden tijdens mijn vakantie in Paramaribo

Anoniem – Mijn vriend is nu al 4 maanden op vakantie in Paramaribo

 

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig