Uitbetaling Kinderbijslag kan nog maanden duren door diefstal ~ Paramaribo

Suriname kinderbijslag

Paramaribo ~ Diefstal kinderbijslag bestemd voor Paramaribo mogelijk inside job – Ambtenaren van de dienst Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen (AUSV) in Suriname zijn mogelijk betrokken bij de inbraak in dit kantoor.

[quads id=1]

Kinderbijslag Paramaribo

Twee weken terug is een groot geldbedrag verduisterd dat bestemd was voor de nabetaling van kinderbijslag in Paramaribo. De twee kisten waarin het geld werd bewaard, zijn leeg teruggevonden te Reeberg in het district Wanica.

“Medewerkers worden intensief gevolgd door de politie en vermoedelijk binnenkort aangehouden”, vertelt Angela Salmo, waarnemend directeur van Sociale Zaken, tegen de Ware Tijd. Om hoeveel medewerkers het gaat, wil ze niet kwijt.

[quads id=1]

Binnenkort aangehouden

kinderbijslag SurinameDe leidinggevende wordt volgens haar niet verdacht. Of er de deur(en) van het gebouw zijn geforceerd, wil ze evenmin zeggen.

“We vermoeden dat het gaat om een insidejob, maar kunnen het niet hard maken. We laten daarom de politie haar werk doen”, zegt de waarnemend directeur. Hoeveel geld er is gestolen, is nog niet bekend. “Het is een heel proces. We gaan na hoeveel geld er is uitbetaald door onder meer de cheques die we hebben uitgeschreven en dat zullen we aftrekken van het bedrag dat de dienst heeft gehad voor de betaling in Paramaribo”, legt Salmo uit.

Betaling in Paramaribo

[quads id=1]

Indien het geld niet wordt gevonden, zal het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting de financiële middelen moeten aanvragen bij het ministerie van Financiën. “Dit kan maanden duren, want het wordt een hele administratieve rompslomp.” De waarnemend directeur heeft de indruk dat kinderbijslagtrekkers begrip hebben voor de kwestie.

Kan maanden duren
Suriname kinderbijslag
Voorbeeldfoto: kinderbijslag uitbetaling 2016 FamilieNieuws Suriname Wanica Koewarasan

“Sinds we bekend hebben gemaakt dat er hiermee rekening gehouden moet worden, zijn er geen personen naar het kantoor gekomen”. “Maar ik weet niet hoelang ze dat zullen volhouden.” In de meeste districten is de vergoeding al uitgekeerd. Alleen in het ressort Tapanahony in Sipaliwini is de dienst nu bezig de kinderbijslag uit te betalen. Die financiële middelen waren bij de bank.

Bekijk hier een video over de boze ouders:
[quads id=1]

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.