Indrukwekkende beelden: Zeer emotionele uitvaart van Monaliza Maynard in Paramaribo

overleden Paramaribo

Paramaribo ~ “Ze was verschrikkelijk lief”. De begrafenis van Monaliza Maynard uit Paramaribo was zeer aangrijpend. Naast familie, vrienden en collega’s waren ook politici aanwezig.

[quads id=1]

Uitvaart te Paramaribo

Dagblad Suriname sprak met enkele mensen die nog steeds vol ongeloof en intens verdrietig zijn over de wrede manier waarop de jonge moeder haar leven is ontnomen. “Ze was verschrikkelijk lief”, zegt een directielid van Imeao 1, waar ‘Mona’ sinds vorig jaar maart hoofd interieurverzorgster was. “Ze vertelde ons laatst nog over haar nieuwe vriend die zo lief voor haar was.”

[quads id=1]

Als een zus

Een collega zegt haar niet als collega, maar als een zus te hebben beschouwd. “Ze was vriendelijk, hulpvaardig en lachte altijd.” In het begin wist ze niet precies wat ze tijdens de vermissing moest denken, maar ze had al een vermoeden en na drie dagen werden haar vermoedens sterker dat de partner van Monaliza meer moest weten over haar verdwijning. “Ik vind het vreselijk dat haar man zoiets heeft gedaan”, zegt deze collega.

Je zoon is wees

“Als je nadenkt dat je een kind hebt met de moeder, en jij bent vader, dan had je zoiets niet gedaan. Misschien wat anders maar no kiri, want a no yu g’ing libie. Nu is haar zoon een wees, dubbelwees”, zegt de collega.

[quads id=1]

overleden Paramaribo
Foto uit DBS

Een andere dame valt bij en zegt dat wanneer je van je vrouw houdt, je haar niet vermoord, want dan zou aan het kind dat alleen achterblijft, zijn gedacht. De dames plaatsen hun emoties niet onder stoelen of banken en zeggen in koor dat als het hun familie betrof die ze zo hadden verloren, zij het niet zo zouden laten.

Papa Touwtjie

[quads id=1]

Ze verwijzen naar een lied van Papa Touwtjie die zingt over ‘Parweri’. Het gaat bovendien hun verstand te boven dat God dit voor ogen had met hun ‘Mona’. De dames zeggen dat ze nu ook meer verwachten van de overheid om ze te beschermen. “Wanneer we bellen naar de politie voor een melding van huiselijk geweld, dan verwachten we dat er wordt opgetreden”, zeggen de omstanders. Een dame is het daar niet mee eens. Zei zegt dat vrouwen vaak hun aangifte tegen de mannen intrekken, met alle gevolgen van dien voor de vrouwen. Zij roept wel op dat mannen de vrouwen niet moeten doden.

Goede vriendin

Een andere vrouw, die samen met ‘Mona’ is opgegroeid, zegt dat er meer informatie moet komen voor zowel mannen als vrouwen om elkaar niet psychisch te mishandelen. Zij vindt het verschrikkelijk wat met haar goede vriendin is gebeurd.
Bekijk hier een aantal video’s van de uitvaart:

[quads id=1]

[quads id=1]

Ook in Nederland werd de uitvaart bijgewoond. Bekijk hieronder de video daarvan:

[quads id=1]

RB
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.