Video – Deze succesvolle mannen zijn een rolmodel voor zwarte jongens ~ Nederland

mannen Nederland

Nederland ~ DEZE MANNEN WILLEN ROLMODELLEN ZIJN VOOR ZWARTE JONGENS: ‘WE ZIJN NIET ALLEMAAL RAPPERS’. Zwarte mannen in Nederland die fysiotherapeut, dichter of IT-specialist zijn.

[quads id=1]

Zwarte mannen in Nederland

Deze succesvolle mannen willen een rolmodel zijn voor zwarte jongens, want ‘wij misten vroeger een zwart rolmodel’.

In een artikel uit Trouw lees je waarom.
SUCCESVOL

[quads id=1]

Mede-initiatiefnemer van de ‘Black Male Achievers’, zoals ze zich noemen, is dichter Gershwin Bonevacia. Hij wil met onderstaande foto met dertig mannen laten zien dat zwarte mannen overal werken en ook succesvol zijn. “We zijn namelijk niet allemaal voetballers of rappers”, zegt Bonevacia tegen Trouw. “Talkshows kunnen zwarte mannen ook uitnodigen om over andere onderwerpen te praten.”

STRAK IN PAK
Mannen Nederland
Lesley Adu en andere achievers bekijken het groepsportret dat zojuist is gemaakt. © Patrick Post

[quads id=1]

De rolmodellen verschenen zondagochtend allemaal strak in pak in Amsterdam voor de foto. Dat leek Bonevacia namelijk mooi: “Gewoon voor het beeld”. Maar dat was niet de enige reden. “Als zwarte man straal je toch wat anders uit dan als zwarte vrouw. We moeten daar bedacht op zijn. Ik kan niet ’s avonds op straat vragen of ik iemands telefoon mag lenen, daar moet ik beter over nadenken dan vrouwen of witte mannen. Daarom hebben we ook gevraagd aan iedereen om in black tie te komen, daarmee straal je iets uit.”

Black Male Achievers

[quads id=1]

mannen Nederland
De Black Male Achievers poseren voor de foto. © Patrick Post

Black Male Achievers is de naam van het collectief en bij Pauw legt initiatiefnemer Gershwin Bonevacia, samen met Steven Montroos en Jerry Roy Karg, uit wat hun beweegredenen precies zijn. Bekijk hier de uitzending van gisteravond:

Bron: LindaNieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.